Donald Trump:

Trump fikk forsikrings­utbetaling på 110 millioner kroner: - Huset har aldri fått alvorlige skader

Trump innrømmet å ha puttet deler av pengene i egen lomme.

1992: Her ser man stua i klubben Mar-A-Lago og Trump i 1992. I 2007 innrømte han å ha puttet forsikringspenger han skulle bruke på reparasjonerarbeider på den historiske klubben, i egen lomme. Foto: NTB Scanpix
1992: Her ser man stua i klubben Mar-A-Lago og Trump i 1992. I 2007 innrømte han å ha puttet forsikringspenger han skulle bruke på reparasjonerarbeider på den historiske klubben, i egen lomme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, som ikke ønsker å utgi selvangivelsen sin, har blitt et graveprosjekt for amerikanske journalister.

Tidligere har det vært skrevet om Donald J. Trump Foundation, som Trump ikke skal ha sendt en krone til på åtte år, og som skal ha kjøpt et to meter høyt maleri av Donald Trump. Prislappen var på 164 000 kroner.

Nå får Trump kritikk for kanskje ikke å ha fulgt forsikringsregler og plan- og bygningsregler etter punkt og prikke.

Trump har selv sagt at han fikk utbetalt 17 millioner dollar, cirka 110 millioner norske kroner i 2005, i forsikringspenger i 2005 etter at hans private klubb i Palm Beach i Florida, Mar-a-Lago, angivelig skal ha fått store materielle skader av orkaner.

Men ifølge en granskning Associated Press har gjort, finnes det få bevis for at slike store skader ble påført luksuseiendommen.

Puttet penger i egen lomme

To år etter rekken av stormer fra 2004 til 2005, sa Trump at han ikke visste hvor mye penger han hadde brukt på reparasjoner av eiendommen, men innrømte at han hadde puttet deler av pengene i egen lomme, ifølge nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer