Trump fikk gjennomgå i TV-debatt

Flere av de republikanske presidentkandidatene i USA gikk til verbalt frontalangrep mot Donald Trump i onsdagens TV-debatt.

«TILGIR ALDRI»Donald Trump og de andre republikanske presidentkandidatene møttes onsdag kveld til TV-debatt i Boulder i delstaten Colorado. Der fikk Trump gjennomgå av de andre kandidatene. Selv understreket Trump at han aldri tilgir folk som svikter ham. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
«TILGIR ALDRI»Donald Trump og de andre republikanske presidentkandidatene møttes onsdag kveld til TV-debatt i Boulder i delstaten Colorado. Der fikk Trump gjennomgå av de andre kandidatene. Selv understreket Trump at han aldri tilgir folk som svikter ham. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk ikke lang tid før kritikken begynte å hagle mot Trump. Ohio-guvernør John Kasich gikk løs på sin motkandidat allerede da han skulle svare på sitt første spørsmål.

- Vi er nødt til å våkne. Vi kan ikke velge noen som ikke vet hvordan de skal gjøre jobben. Vi er nødt til å velge noen med erfaring, sa Kasich.

Ett av hovedtemaene i debatten var skatt, og Kasich kalte Trumps skatteplan for «fantasi».

- Det bekymrer meg Jeb Bush nevnte ikke Trump ved navn, men slengte allikevel ut en kommentar som tilsynelatende var myntet på den eksentriske mangemilliardæren.

- Det bekymrer meg at folk blir belønnet for å rive ned dette landet, sa Bush.

Forretningsmannen Trump ble utfordret på sin økonomiske politikk under debatten, et område hvor han er blitt beskyldt for å stille svakt.

- Jeg stoler for mye på folk Da Trump selv ble spurt om sine svake sider, svarte han at han «stoler for mye på folk», men understreket at han «aldri tilgir» folk som svikter ham.

- Jeg vil aldri tilgi de som svikter meg. Jeg synes det er veldig, veldig vanskelig å tilgi folk som har bedratt meg, sa han videre.

Onsdagens debatt kommer på et tidspunkt hvor Ben Carson nylig har gått forbi Trump på noen nasjonale og lokale målinger, kun tre måneder før den første nominasjonskampen i Iowa.

De andre kandidatene i debatten var Florida-senator Marco Rubio, Kentucky-senator Rand Paul, tidligere Hewlett-Packard-sjef Carly Fiona, Texas-senator Ted Cruz, tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee og New Jersey-guvernør Chris Christie.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram