FRA KAMPANJE TIL STATSRÅD: Steve Mnuchin er USAs nye finansminister . Han var finansdirektør i Donald Trumps presidentkampanje. Foto:  REUTERS/Mike Segar
FRA KAMPANJE TIL STATSRÅD: Steve Mnuchin er USAs nye finansminister . Han var finansdirektør i Donald Trumps presidentkampanje. Foto:  REUTERS/Mike SegarVis mer

Trump fikk to statsråder godkjent av Senatet

Mnuchin og Shulkin godkjent. 

Senatet har godkjent Steven Mnuchin som finansminister og David Shulkin som minister med ansvar for saker som angår krigsveteraner.

Mandag ble Mnuchin godkjent som USAs finansminister med 53 mot 47 stemmer, mens legen David Shulkin fikk 100 mot 0 stemmer da han ble stemt inn som minister med ansvar for saker som angår krigsveteraner.

Demokratene mener Mnuchin tjente seg rik under finanskrisen ved å tvangsselge familiers hjem og klaget på hans håndtering av saken.

Mnuchin var tidligere en del av en gruppe som kjøpte opp selskapet IndyMac og endret navn til OneWest. De klarte å snu selskapet og solgte det med overskudd i 2014. Mnuchin har selv sagt at han jobbet hardt under finanskrisen for å hjelpe huseiere med å refinansiering slik de kunne beholde hjemmene sine.

Shulkin er den første ikke-veteranen som leder landets nest største departement. Han har en mer moderat tilnærming enn hva president Donald Trump foreslo for departementet under valgkampen.

(NTB)