FØRSTE MØTE: Trump og Putin satte seg ned for et møte ansikt til ansikt under G20-møtet i Hamburg. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Trump og Putin på G20-møte:

Trump før møtet med Putin: - En ære å være her med deg

Trump og Putin uttrykker at de er glade for endelig å møtes i person. De sitter nå i det bilaterale møtet, som det er knyttet stor spenning til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en et kort pressemøte i forkant av møtet mellom USAs president Donald Trump og Russlands Vladimir Putin, møtte det opp et enormt pressekorps.

Man kunne omtrent bare høre lyden av kameraer og lyden av folkemengden.

Se video øverst i saken.

Nå har også Donald Trump Junior uttalt seg på Twitter om den store medieoppmerksomheten rundt faren hans sitt møte med Putin.

- Med alle kameraene som klikker i enorm fart, hører man egentlig ikke hva de sier? Hvor mange bilder trengs av samme motiv? skriver han.

- En ære

Det er knyttet stor spenning til hva som vil bli diskutert under det bilaterale møtet mellom de to mektige presidentene.

Trump uttalte i forkant at de skal diskutere «mange ulike ting».

Han sier det vil bli langt vekt på positive resultater for både Russland og USA.

- Jeg tror det vil gå veldig bra, sier presidenten, før han la til:

- Det er en ære å være her med deg.

Putin svarer at han er glad for å møte Trump personlig og han håper møtet vil bringe resultater, skriver SkyNews.

- Vi har snakket med deg på telefon flere ganger om viktige bilaterale og internasjonale tema. Men telefonsamtaler er aldri nok, sa Putin på russisk, ifølge CNN.

Det er ventet at de to presidentene skal sitte ned sammen i 30 minutter. Det blir trolig bare de to presidentene, deres utenriksministere og tolker til stede på møtet som finner sted klokken 15.45 og skal vare i en halv time, skriver nyhetsnettstedet Axios, ifølge NTB.

Mange lurer på om Trump vil nevne Russlands innblanding i det amerikanske valget.

Droppet klimadiskusjonen

20 land med de største økonomiene møtes i helga i Hamburg i Tyskland for det årlige G20 toppmøtet.

USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin møtes i dag for første gang.

Tidligere i dag ble det kjent at Trump sto over deler av klimadiskusjonen under G20-møtet, for å møte Putin.

Miljø er et av temaene som i forkant av G20-møtet ble sett på som et av de viktigste. Spesielt hva USA kom til å si, da Trump har kunngjort at landet trekker seg ut av Parisavtalen.

Trump deltok ifølge Merkel på deler av klimasamtalene fredag og han skal også ha holdt en tale.

Demonstranter

Det har brutt ut voldsomme protester i Hamburg knyttet til G20 møtet. Det har gjort det svært utfordrende for politiet, som nå ber om ekstra politistyrker.

Som en konsekvens av opptøyene for blant annet USAs førstedame Melania Trump ikke forlate bostedet sitt i Hamburg på grunn av urolighetene, og får dermed ikke deltatt på toppmøte-begivenhetene.

Ifølge NTB er minst 159 politifolk er såret etter sammenstøt mellom politi og demonstranter så langt, i det som bli omtalt som noe som ligner på en «krigssone».