USAs rikeste

Trump-formuen skrumper. Nå er Snapchat-gründeren like rik

Presidenten taper stort på eiendom, mens 27 år gamle Evan Spiegel nå tangerer ham.

FORMUEN SKRUMPER: USAs president Donald Trump opplever store fall i formuen, skal vi tro Forbes' rikingliste. Foto: REUTERS/Aaron Bernstein/NTB Scanpix
FORMUEN SKRUMPER: USAs president Donald Trump opplever store fall i formuen, skal vi tro Forbes' rikingliste. Foto: REUTERS/Aaron Bernstein/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finansmagasinet Forbes kom i dag med sin liste over USAs 400 rikeste.

Det er kanskje ingen overraskelse at Microsoft-gründer Bill Gates (61) topper lista. Det er 24. året på rad forretningsmagnaten er USAs rikeste, og han har nå en beregnet formue på 706 milliarder kroner.

Formuen hans har steget med 63 milliarder kroner det siste året, ifølge Forbes' beregninger.

Alle på topp ti lista har blitt minst åtte milliarder kroner rikere det siste året, og det er fortsatt noen gamle kjenninger som følger bak Gates.

Zuckerberg rikeste under 40

Bak ham finner vi Amazon-gründer Jeff Bezos (53) med en formue på 647 milliarder norske kroner. Bak ham følger investor Warren Buffett (87) med småpene 619 milliarder kroner på bok.

Deretter følger én av bare 14 personer under 40 på topp 4-lista, nemlig Facebook-gründer Mark Zuckerberg (33). Han er til gjengjeld den rikeste av dem med en formue på 563 milliarder kroner. Oracle-gründer Larry Ellison (73) tar den siste topp fem-plasseringen med 468 milliarder kroner i formue.

Men en av dem som har tapt både penger og plasseringer i år, er USAs president Donald Trump (71). Ifølge Forbes' beregninger har formuen hans sunket med hele 4,7 milliarder siden i fjor. Det er nesten hundre plasseringer ned på topp 400-lista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer