- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av torsdagens debatt på Fox, har Donald Trump kritisert kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Foto: Fox News
- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av torsdagens debatt på Fox, har Donald Trump kritisert kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Foto: Fox NewsVis mer

Trump forsøker å forklare mensenkommentar: - Jeg mente å si at det kom blod ut av nesa hennes

- Kun en avviker ville trodd noe annet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det fortsetter å storme rundt Donald Trump. Mannen som kaller seg selv «the rating-machine» - som altså betyr at han trekker mange seere - ser ut til å skape overskrifter hver gang han åpner munnen.

Milliardæren fikk  mye oppmerksomhet for sin frekke og høylytte debattstil etter den første debatten mellom de republikanske kandidatene natt til fredag.

Deretter fulgte han opp med et CNN-intervju, hvor han anklaget Fox News for å stille «onskapsfulle og urettferdige spørsmål» i debatten.

Verst var nok kommentaren han kom med om programleder Megyn Kelly (44):

- Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever», sa Trump til CNN.

- Mente nesa Til tross for at han ikke sa det i klartekst, kom journalister og eksperter raskt på banen og konkluderte med at dette var Trumps lite diskret måte å insinuere at Kellys aggressive spørsmål tilsa at hun menstruerte.

Som konsekvens av kommentaren ble Trump bannlyst fra The RedState Gathering, som ifølge The Guardian er den viktigste samlingen for konservative aktivister.

Nå har Trump-organisasjonen kommet med et tilsvar.

«Mr. Trump sa at blod kom ut av øynene hennes og «wherever». Med «wherever» mente han nesa, men ønsket å bevege seg over til viktigere tema. Bare en avviker ville trodd noe annet», har Trump svart i en pressemelding og skrevet på Twitter.

- Ingen unnskyldning Men det er ett problem med forklaringen til Trump.

Ifølge The Daily Beast skal nemlig Trump-organisasjonen ha fortalt RedState-sjef Erick Erikson at det Trump faktisk mente å si var «whatever», ikke «wherever».

Uavhengig av hva Donald faktisk forsøkte å si, så har kommentaren provosert både politikere, kommentatorer og velgere.

Den eneste kvinnelige politikeren som er med i republikanernes nominasjonskamp, Carly Fiorina, twitret følgende kommentar fredag kveld:

«Mr. Trump. Det. Finnes. Ingen. Unnskyldning»