Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump åpner twitter-kontoen om sparkingen av FBI-sjefen

Trump forsvarer Comey-sparkingen: Håner «gråtende» minoritetsleder i Senatet

«Gråtende Chuck Schumer», twitrer presidenten om demokratenes minoritetsleder i Senatet.

FBI-DIREKTØR: Donald Trump sparket FBI-sjef James Comey tirsdag 9. mai. Her er en rask innføring i hvem Comey er. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at kommentatorkorpset hadde gitt sine mange - og sterke - kommentarer om president Donald Trumps sparking av FBI-sjef James Comey, var de fleste spente på presidentens reaksjon.

Den kom i form av en twittermelding i presidentens umiskjennelige stil, hvor han latterliggjør demokratenes minoritetsleder i Senatet, Chuch Schumer.

«Gråtende Chuck Schumer», begynner han den hånende meldingen.

FBI-DIREKTØR SPARKET: CNNs kommentatorer synes det er helt latterlig at Trump begrunner oppsigelsen av FBI-direktør James Comey med hendelsene i forbindelse med etterforskningen av Hillary Clintons e-post-bruk. Video: CNN Vis mer

Svar på tiltale

Tidligere på dagen hadde Schumer fortalt at han hadde snakket med Trump, og fortalt ham at han gjorde «en svært stor feil».

Trump «svarte egentlig ikke» på dette, ifølge Schumer.

Men det gjorde han altså i en twitter-melding, som kom i natt, norsk tid.

«Gråtende Chuck Schumer uttalte nylig, "jeg har ikke tillit til ham (James Comey) lenger." Så oppfører han seg så indignert», skrev presidenten.

Med «gråtende» hinter Trump trolig til sine tidligere utfall mot Schumer for å være altfor emosjonell.

Trump mener åpenbart at hans politiske motstander er en sutrekopp.

«Nixonsk»

Dermed har Trump igjen valgt et heftig, personrettet motangrep som sin strategi, mot kritikere som til dels har brukt harde ord om sparkingen av FBI-sjef James Comey igår.

Trump begrunnet i et budskap til Comey sparkingen med at han hadde fått anbefaling om det fra justisminister Jeff Sessions og hans visejustisminister.

I et brev fra Sessions visejustisminister kritiseres Comey for sin «håndtering av konklusjonene» om etterforskningen av tidligere utenriksminister Hillary Clintons e-poster.

FBI-sjefen har de siste dagene vært i søkelyset for å ha informert om Clinton-etterforskningen på et tidspunkt da hun hadde mulighet til å bli USAs president.

1973-parallell

Comey fikk meldingen om at han hadde fått sparken via TV-skjermer bak seg mens han snakkket med kolleger i FBI i Los Angeles.

Beslutningen om å sparke FBI-sjefen har blitt kalt for «Nixonsk» av flere kommentatorer, med henvisning til den såkalte «Saturday night massacre» i 1973, da president Richard Nixon sparket spesialaktoren i Watergate-saken.

Watergate-skandalen førte som kjent senere til at Nixon måtte gå - noe enkelte mener kan bli en ny parallell til 1973.