Trump forsvarer egen Twitter-bruk: - Den er moderne tid presidentaktig

Nye Twitter-utspill fra USAs president.

TWITTER-UTSPILL: Donald Trump har nok en gang tatt til Twitter for å forsvare seg mot anklager om at hans bruk av det sosiale mediet ikke sømmer seg for en president. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN / NTB scanpix
TWITTER-UTSPILL: Donald Trump har nok en gang tatt til Twitter for å forsvare seg mot anklager om at hans bruk av det sosiale mediet ikke sømmer seg for en president. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump har fått kritikk for at personangrepene hans på Twitter ikke er en president verdig. Selv sier han den er tilpasset moderne tid.

Trump står fast ved at hans tirader, personangrep og hissige uttalelser på Twitter er på sin plass for en person i hans stilling.

- Min bruk av sosiale medier er ikke presidentaktig – den er MODERNE TID PRESIDENTAKTIG. Gjør Amerika Storartet Igjen!

Han er dermed uenig med kritikere, både blant hans politiske motstandere og i hans egne rekker, som de siste dagene har uttalt at oppførselen hans på internett er uverdig og nådde et lavmål med personangrepene mot TV-vertene Mika Brzezinski og Joe Scarborough fra MSNBC-programmet «Morning Joe». Tidligere i uka skjelte han ut de to i hånlige kommentarer rettet mot deres utseende og intellekt.

Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, sa at han ikke vurderte kommentarene som passende.

- Det vi forsøker å gjøre her er å prøve å få til en mer sivilisert tone i den offentlige debatten. Dette hjelper ikke akkurat, sa Ryan.

Fortsetter

Brzezinski og Scarborough svarte fredag i et innlegg i Washington Post med tittelen «Donald Trump er ikke frisk», der de stilte spørsmål ved om han er skikket til å være president.

Det ser ut til å prelle av på Trump. I en ny Twitter-tirade lørdag fastslår han at «Gale-Joe Scarborough og dum-som-en-stein-Mika er ikke dårlige mennesker, men deres upopulære show er dominert av NBC-sjefene deres. Synd!» tvitret presidenten.

I et intervju med CNN anklager paret dessuten Trump for utpressing. Reporterne, som er forlovet med hverandre, hevder de er blitt kontaktet av Det hvite hus gjentatte ganger.

De skal i vår ha fått beskjed om at en tabloidavis ville publisere en svært negativ artikkel om de to med mindre de ba om unnskyldning for dekningen av Trump. Presidenten har avvist denne påstanden på Twitter.

Etter CNN-intervjuet lørdag kom det en ny runde med tvitring fra Trump, denne gangen med TV-kanalen som målskive, med beskyldninger om at de driver med søppeljournalistikk og såkalte falske nyheter.

Seierherre

Trump er svært klar på at han kommer til å fortsette i samme spor, og mener også at kritikken fra republikanerne skyldes medienes framstilling av ham, ikke hvordan han selv oppfører seg.

– De FALSKE OG BEDRAGERSKE NYHETSMEDIENE jobber hardt for å overbevise republikanere og andre om at jeg ikke burde bruke sosiale medier – men husk, jeg vant valget i 2016 med intervjuer, taler og sosiale medier. Jeg måtte slå #FalskeNyheter, og gjorde det. Vi vil fortsette å VINNE! lover han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer