Flyktningkrisa i USA

Trump fraskriver seg alt ansvar

Presidenten legger all skyld for flyktningkrisa på demokratene.

FAR OG DATTER FUNNET DØDE: Oscar Martinez Ramirez og hans datter ble funnet druknet. De forsøkte å krysse elva Rio Grande på vei til USA. Foto: STR / AFP / NTB scanpix
FAR OG DATTER FUNNET DØDE: Oscar Martinez Ramirez og hans datter ble funnet druknet. De forsøkte å krysse elva Rio Grande på vei til USA. Foto: STR / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bildene av Oscar Alberto Martinez Ramirez (26) og hans 23 måneder gamle datter Valeria har sjokkert en hel verden de siste dagene.

Ved Rio Grandes bredder, nær den meksikansk-amerikanske grensa, ble de funnet døde mandag. Det lille barnet lå fremdeles med armen rundt nakken til faren da de ble funnet.

De var på vei til USA for å søke asyl, men familien fra det voldelige mellomamerikanske landet El Salvador nådde aldri fram. Bildet har raskt blitt et tragisk symbol på den pågående asylstrømmen til USA.

President Donald Trump blir av mange bebreidet for at stadig flere migranter velger risikable ruter for å komme seg til USA. Onsdag gikk han hardt ut på Twitter, der han beskylder demokratene for å ikke ha gjort noe med lovverket han mener har skyld i krisen ved grensa.

- De vil ha åpne grenser, og åpne grenser betyr kriminalitet. Og det betyr at folk drukner i elvene. Hvis de hadde fikset lovverket ville det ikke skjedd, utdyper han overfor NBC.

Lang ventetid

Demokratenes leder i Senatet, Chuck Shumer, slår hardt tilbake mot presidenten.

- Hvordan kan du se på bildet og ikke forstå at dette er mennesker som flykter fra vold og forfølgelse, som er villige til å risikere en skjebnesvanger reise i håp om et bedre liv, skriver han på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer