VERBALE ANGREP: Presidentkandidat Donald Trump fortsetter sine verbale angrep mot Barack Obama og Hillary Clinton. - På mange måter ærer IS president Obama. Han er grunnleggeren av IS, sa Trump. Video: Reuters Vis mer

Trump fyrer løs mot Obama: - Han er grunnleggeren av IS

Ny verbale angrep fra republikanernes presidentakandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag hisset Donald Trump på seg mange demokrater da han fra scenekanten antydet at væpnede amerikanere kan stoppe Hillary Clinton.

Kommentaren ble tolket som en kryptisk oppfordring til at våpenforkjempere i USA kan stoppe Clinton med våpen.

- Obama er grunnleggeren av IS

Og onsdag fortsetter Trump sine verbale angrep mot både USAs sittende president, Barack Obama, og demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, skriver nyhetsbyrået AP.

- På mange måter ærer IS president Obama, sa Trump, og la til:

- Han er grunnleggeren av IS.

Han gjentok påstanden tre ganger for å understreke poenget sitt.

Og han unnlot heller ikke å nevne sin motstander i kampen om å bli USAs neste president, da han omtalte Clinton som co-grunnlegger av grupperingen.

Det hvite hus har avslått å kommentere Trumps anklager.

Obama-refs

Trump har lenge gitt Obama og hans tidligere utenriksminister Clinton skylden for å ha skapt et maktvakuum i Irak, som IS har utnyttet.

Det er heller ikke lenge siden Obama selv fyrte løs mot både Trump og republikanere som støtter ham.

Under en pressekonferanse i Det hvite hus for en drøy uke siden, svarte han følgende på spørsmål om han mener Trump er kvalifisert til å bli president i USA:

- Han er uegnet til å bli president. Jeg sa det i forrige uke, og han fortsetter å vise hvorfor. Han angriper familien til en drept amerikansk soldat, som ofret seg på ekstraordinært vis for landet vårt. Og han virker å mangle helt elementær kunnskap om forhold i Europa, Midt-Østen og Asia. Han synes å være sørgelig uforberedt for denne jobben, sa Obama.

Svaret fra Trump var også da knyttet opp mot IS. Han kritisterte Obama og Clinton for «egenhendig ha destabilisert Midt-Østen», og «overlatt Irak, Libya og Syria til IS».