VERBALE ANGREP: Presidentkandidat Donald Trump fortsetter sine verbale angrep mot Barack Obama og Hillary Clinton. - På mange måter ærer IS president Obama. Han er grunnleggeren av IS, sa Trump. Video: Reuters Vis mer

Trump fyrer løs mot Obama: - Han er grunnleggeren av IS

Ny verbale angrep fra republikanernes presidentakandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag hisset Donald Trump på seg mange demokrater da han fra scenekanten antydet at væpnede amerikanere kan stoppe Hillary Clinton.

Kommentaren ble tolket som en kryptisk oppfordring til at våpenforkjempere i USA kan stoppe Clinton med våpen.

- Obama er grunnleggeren av IS

Og onsdag fortsetter Trump sine verbale angrep mot både USAs sittende president, Barack Obama, og demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, skriver nyhetsbyrået AP.

- På mange måter ærer IS president Obama, sa Trump, og la til:

- Han er grunnleggeren av IS.

Han gjentok påstanden tre ganger for å understreke poenget sitt.

Og han unnlot heller ikke å nevne sin motstander i kampen om å bli USAs neste president, da han omtalte Clinton som co-grunnlegger av grupperingen.

Det hvite hus har avslått å kommentere Trumps anklager.

Obama-refs

Trump har lenge gitt Obama og hans tidligere utenriksminister Clinton skylden for å ha skapt et maktvakuum i Irak, som IS har utnyttet.

Det er heller ikke lenge siden Obama selv fyrte løs mot både Trump og republikanere som støtter ham.

Under en pressekonferanse i Det hvite hus for en drøy uke siden, svarte han følgende på spørsmål om han mener Trump er kvalifisert til å bli president i USA:

- Han er uegnet til å bli president. Jeg sa det i forrige uke, og han fortsetter å vise hvorfor. Han angriper familien til en drept amerikansk soldat, som ofret seg på ekstraordinært vis for landet vårt. Og han virker å mangle helt elementær kunnskap om forhold i Europa, Midt-Østen og Asia. Han synes å være sørgelig uforberedt for denne jobben, sa Obama.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svaret fra Trump var også da knyttet opp mot IS. Han kritisterte Obama og Clinton for «egenhendig ha destabilisert Midt-Østen», og «overlatt Irak, Libya og Syria til IS».