Trump går til søksmål mot Nevada: «Holdt valglokaler åpne to timer over stengetid»

Trump går hardt ut allerede før valget er avgjort.

SAKSØKER: Donald Trump og hans juridiske medhjelpere saksøker Nevada. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix
SAKSØKER: Donald Trump og hans juridiske medhjelpere saksøker Nevada. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump og hans valgkampmaskineri tar en tidlig valgdisputt til Nevadas delstatsrett, melder CNN.

De saksøker Joe P. Gloria, som har ansvar for stemmegivningen i Clark County i Nevada.

Mange minoritetsvelgere

De hevder at han bestemte at valglokaler skulle holdes åpne «to timer over den fastsatte stengetiden».

Søksmålet går etter valglokaler på steder i området rundt Las Vegas, som har en større andel minioritetsvelgere.

Clark County omfatter forstedene til Las Vegas, og har en stor latinamerikansk befolkning.

Mandag kveld lokal tid ba Trumps advokater om et pålegg om at de gjeldende stemmene ikke ble blandet med andre stemmer.

Men en delstatsdommer avviste tirsdag kveld kravet fra Trump-leiren, melder BBC.

Det betyr imidlertid ikke at saken legges død. Avgjørelsen kan ankes til delstatens høyesterett.

- Utvidet ikke åpningstidene

Lørdag talte lederen for det republikanske partiet i Nevada, Michael McDonald, til en samling Trump-supportere i Reno. Der adresserte han det som nå har blitt gjenstand for et søksmål.

STOLER IKKE PÅ FOLKET: I 2000 tapte Al Gore presidentvalget på tross av at han fikk over en halv million stemmer flere enn George W. Bush. Dagbladet forklarer hvordan. Video: Guro Lindahl Flåten / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- I går kveld, i Clark County, holdt de et valglokale åpent til klokka 22 sånn at en bestemt gruppe kunne stemme. Valglokalene skal egentlig stenge klokka 19. Dette ble holdt åpent til klokka 22. Føler du deg fri nå? Tror du at dette er et fritt og lett valg? sa McDonald.

Dan Kulin, talsperson for Clark County, sier at de ikke utvidet åpningstidene ved noen av valglokalene, men at de lot velgere som stod i kø ved stengetid få avgi sin stemme.

Ifølge republikanerne skal utvidelsen av åpningstiden ha gitt 150 til 300 personer mulighet til å stille seg i kø for å stemme, skriver Politico.

De siste meningsmålingene for Nevada viser en meget knapp ledelse for Hillary Clinton.

Men tidlige stemmetall at mange latinoer har avgitt stemme, noe som er gunstig for Clinton. Den anerkjente analytikeren Joe Ralston har konkludert med at Trump trolig vil tape Nevada.

- Hvis jeg vinner!

Donald Trump har gang etter gang sagt at valget er «rigget», og han har ikke lovet at han vil akseptere et valgnederlag.

- Vi får se hvordan det går i dag. Forhåpentligvis går det bra, sånn at vi ikke trenger å bekymre oss for det, sa Trump til Fox News tirsdag kveld norsk tid.

- Jeg vil akspetere resultatet i dette store og historiske presidentvalget. Hvis jeg vinner, sa Trump under et valgkamparrangement i Ohio 20.oktober.

Kvelden før kom spørsmålet også opp under den siste presidentdebatten.

- Jeg skal vurdere det når den tid kommer. Det jeg har sett, er så ille. Mediene er så ille. Det er så uærlig. De forgifter folks hjerner. Ser du på registrene, er det millioner av folk som stemmer som ikke har rett til å stemme, sa Trump da.

TOPPLØSE MOT TRUMP: To toppløse Trump-motstandere protesterte mot Trump i valglokalet presidentkandidaten senere skulle avgi sin stemme. Video: Reuters Vis mer

Saken oppdateres