Trump gir klarsignal for Mexico-muren: - Byggingen vil starte om få måneder

Signerer en rekke tiltak mot innvandring.

VANSKELIG: Donald Trump har sagt han skal bygge en mur mot Mexico. Men er det mulig? CNN har reist langs grensa for å finne svaret. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): President Donald Trump har signert en ordre som i praksis er klarsignal for å bygge den mye omtalte muren mot Mexico, melder nyhetsbyrået AP.

I et intervju med ABC News sier USAs president at byggingen vil starte i løpet av noen få måneder.

- Så raskt vi kan, så raskt vi rent fysisk kan gjøre det. Jeg vil si i løpet av måneder. Planleggingen begynner straks, sier Trump.

Signeringen skjer i forbindelse med at presidenten møter det amerikanske sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security, DHS).

- Vakker

Under valgkampen lovte Trump å bygge en mur mot Mexico, for å stagge innstrømningen av ulovlige innvandrere, og samtidig «få Mexico til å betale for den».

Han har sagt at muren skal bli en «ugjennomtrengelig, fysisk, høy, mektig og vakker sørgrensemur».

Samtidig underskrev Trump også en presidentordre som innebærer flere tiltak mot innvandring til USA. Det inkluderer kutte i føderal støtte til byer som nekter å utlevere ulovlige innvandrere for å bli deportert.

11 millioner ulovlige innvandrere har tilhold i 168 ulike fylker. Av disse nekter 69 såkalte tilholdsfylker (sanctuary counties) å etterkomme føderale forspørsler om å holde ulovlige innvandrere i fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer