Amerikanske medier:

Trump har diskutert å starte nytt parti

President Donald Trump har diskutert muligheten for å starte et nytt parti med flere personer de siste dagene.

SNART UTE, MEN IKKE BORTE: President Donald Trumps tid i Det hvite hus går mot slutten, men det betyr ikke at han vil forsvinne fra politikken med det første. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB
SNART UTE, MEN IKKE BORTE: President Donald Trumps tid i Det hvite hus går mot slutten, men det betyr ikke at han vil forsvinne fra politikken med det første. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter rådgivere og personer nær Trump overfor CNN og Wall Street Journal natt til onsdag norsk tid.

Det er imidlertid ikke kjent om Trump mener alvor med planene. Det å starte et rivaliserende parti vil kreve mye innsats og vil møte stor motstand fra republikanerne. Tredjepartier har historisk sett slitt i USA.

En rådgiver sier at planene ikke må tas alvorlig, mens en annen betegner dem som «teite» og lite sannsynlige, skriver CNN.

Ifølge Wall Street Journal er «Patriotspartiet» navnet på det nye partiet presidenten har diskutert å stifte.

TOK FARVEL: - Politisk vold kan ikke tolereres, sier Trump i sin avskjedstale til det amerikanske folket før Joe Biden innsettes som president onsdag. Video: The White House Vis mer

Forholdet mellom Trump og Det republikanske partiet har surnet etter kongressopprøret 6. januar. Tirsdag sa senatslederen Mitch McConnell at Trump har skylda for den dødelige stormingen.

Flere framtredende republikanere mener Trump oppildnet tilhengere og ga dem marsjordre til kongressbygningen under en tale, noe han selv benekter.

Da Det hvite hus publiserte Trumps avskjedstale etter fire år som president tirsdag kveld, sa han også at hans «bevegelse» ikke er over.

- Nå som jeg forbereder meg på å gi makta til en ny administrasjon, vil jeg at dere skal vite at bevegelsen vi startet, bare så vidt har begynt. Vi har skapt den største politiske bevegelsen noensinne, sa han.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer