Konflikten i Syria:

- Trump har fortsatt nøkkelen i Syria

Jan Egeland mener USA må handle raskt. Men Tyrkia-ekspert Einar Wigen frykter at Donald Trump har tvitret bort muligheten for USA.

KAOS: En kvinne venter på skyss i utkanten av byen Tal Tamr, nær den kurdiske byen Ras al-Ain, like ved Tyrkia-grensa. I bakgrunnen brennes dekk for å gjøre det vanskeligere for de tyrkiske flyene som er med i den pågående militæroperasjonen i det nordøstlige Syria. Foto: Delil Souleiman / Afp / Scanpix
KAOS: En kvinne venter på skyss i utkanten av byen Tal Tamr, nær den kurdiske byen Ras al-Ain, like ved Tyrkia-grensa. I bakgrunnen brennes dekk for å gjøre det vanskeligere for de tyrkiske flyene som er med i den pågående militæroperasjonen i det nordøstlige Syria. Foto: Delil Souleiman / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mellom 200 000 og 300 000 mennesker er drevet på flukt siden Tyrkia gikk til angrep mot kurdisk milits nordøst i Syria. Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland mener at det er på høy tid at USA tar sitt åpenbare ansvar for å stanse konflikten.

- USA har fortsatt nøkkelen. Med mindre de vil at Russland skal overta ansvaret for utviklingen i hele i Syria, må USA, NATO og de øvrige vestlige land som har finansiert, trent og utstyrt begge sider i konflikten bruke sin innflytelse til å få på plass en våpenstillstand og forhandlinger om framtidig sikkerhet for alle i regionen, sier Egeland.

Twitter-politikk

Også Tyrkia-ekspert Einar Wigen er enig i at USA er den eneste aktøren som er posisjonert til å løse den pågående krigen i Nord-Syria.

- Men USA ser ut til å være ute av stand til å drive utenrikspolitikk om dagen. Troverdighet i internasjonal politikk dreier seg ofte om at det er en viss sammenheng mellom ord og handling, og at du sier det samme i dag som du gjorde i går, sier Wigen.

Han viser til at det er «vanskelig å ha en forhandlingspartner som ikke ser ut til å huske hva han tvitret i formiddag».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer