Påtroppende president i USA:

Trump har planer om å bygge mur, men ikke bare på grensen til Mexico

Engelsk storavis spør om det er et tegn på at Trump tror på klimaendringer likevel.

BYGG DEN MUREN! Her snakker Donald Trump med pressen ved sin golfresort i nærheten av Aberdeen i Skotland. Men ved resorten i Irland har han store planer. Foto:  David Moir / Reuters / NTB Scanpix
BYGG DEN MUREN! Her snakker Donald Trump med pressen ved sin golfresort i nærheten av Aberdeen i Skotland. Men ved resorten i Irland har han store planer. Foto:  David Moir / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Bygg den muren! ropte Donald Trump og hans tilhengere gjennom hele valgkampen.

8. november ble han valgt til president. I intervjuet etter valget, hvor den republikanske kandidaten slo Hillary Clinton i alle vippestater, svarte Trump «ja» på spørsmål fra programlederen om muren mot Mexico faktisk skal bli bygget. Men deler av sperringene kan komme i form av et gjerde, påpekte han.

- Men for enkelte områder er en mur mer passende, sa den nyvalgte presidenten om planene for USAs 3.200 kilometer lange grense mot Mexico, skriver NTB.

Mur ved havet

Men før valget satt et par karer rundt en bardisk med Guinness i glasset på andre siden av Atlanteren. De snakket om sjansene for at Trump kunne vinne valget.

- Hvis han vinner, blir den muren bygget, helt sikkert! jublet en av dem, ifølge The Guardian.

Men de snakket ikke om muren i Mexico, som Trump mener skal holde ulovlige innvandrere ute av landet. De snakket om en mur langs strandlinjen ved hans enorme golfresort ved Doonbeg i Irland.

Flere avslag

Lenge før Donald Trump begynte å snakke om USAs grense i sør, øynet han å bygge en tre kilometer lang mur langs ei offentlig strand, skrev Irish Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer