Trump har valgt CIA-sjef, justisminister og nasjonal sikkerhetsrådgiver

Donald Trumps regjering begynner å ta form.

NASJONAL SIKKERHETSRÅDIGVER: Donald Trump har utnevnt den pensjonerte generalen Michael Flynn til nasjonal sikkerhetsrådgiver. Her er de to på scenen under et valgkamparrangement i september. Foto: Reuters / NTB Scanpix
NASJONAL SIKKERHETSRÅDIGVER: Donald Trump har utnevnt den pensjonerte generalen Michael Flynn til nasjonal sikkerhetsrådgiver. Her er de to på scenen under et valgkamparrangement i september. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs påtroppende president Donald Trump har fredag ettermiddag norsk tid utpekt en rekke personer til flere viktige stillinger i sin regjering.

Trump har utpekt Michael Flynn til nasjonal sikkerhetsrådgiver, Mike Pompeo til sjef for CIA og Jeff Sessions til justisminister, ifølge NTB.

Tidligere general

Michael Flynn er en tidligere general i den amerikanske hæren, og har tidligere vært direktør for det amerikanske forsvarets etterretningsbyrå Defence Intelligence Agency (DIA).

Michael Flynn var en av USAs mest anerkjente og respekterte etterretningsoffiserer. Som 56-åring i 2014 gikk han av med pensjon som direktør for DIA, et byrå med 17 000 ansatte, skriver Politico.

I juli gikk han på scenen på republikanernes landsmøte og ga en flammende tale om amerikansk eksepsjonalisme og kom med sin støtte til Republikanernes presidentkandidat.

Siden ble han en av Trumps viktigste rådgivere, spesielt på sikkerhets- og utenrikspolitikk. Det har derfor vært spekulert helt siden Trumps sjokkseier i forrige uke, at han ville få stillingen som nasjonal sikkerhetsrådgiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer