Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump har valgt ny nasjonal sikkerhetsrådigver

General McMaster overtar jobben etter Michael Flynn. 

NY TOPPSJEF: General McMaster tar over jobben til Michael Flynn. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
NY TOPPSJEF: General McMaster tar over jobben til Michael Flynn. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Trump har valgt general Herbert Raymond McMaster (54) som ny nasjonal sikkerhetsrådgiver, melder Fox News.

McMaster har lang fartstid fra det amerikanske forsvaret, med blant annet lederstillinger fra krigene i Irak og Afghanistan å vise til. På McMasters lange liste av dekorasjoner finnes blant annet et Purple Heart, en utmerkelse som gis til dem som blir såret i strid for landet.

Utnevnelsen ble bekreftet av president Trump selv på hans eiendom Mar-a-lago i Florida i ettermiddag norsk tid.

Svein Melby, seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, roser valget av Trump.

«Ikke mindre enn et kupp for Trump», skriver han på Twitter.

Jobben som nasjonal sikkerhetsrådgiver, som gir høyeste sikkerhetsklarering i USA, ble først ledig da Trumps førstevalg for jobben trakk seg etter bare 23 dager i stillingen.

President Donald Trump ba Flynn si opp etter det kom for en dag at Flynn hadde flere samtaler med den russiske ambassadøren Sergej Kisljak i overgangsperioden før USAs nye president ble innsatt.

Flynn skal ha gitt Det hvite hus «ufullstendige opplysninger» om disse samtalene. Han unnlot også å nevne alle temaene som samtalene dekket.

- Utilsiktet orienterte jeg visepresidenten og andre med ufullstendige opplysninger om mine telefonsamtaler med den russiske ambassadøren, meddelte Flynn i sitt offentlige oppsigelsesbrev.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling