Trump hardt ut mot fengsling av tidligere valgkampsjef

Paul Manafort varetektsfengslet.

VARETEKT: Paul Manafort, president Donald Trumps tidligere valgkampsjef, skal sitte i varetekt fram til rettssaken mot ham starter. Foto: AFP / NTB scanpix
VARETEKT: Paul Manafort, president Donald Trumps tidligere valgkampsjef, skal sitte i varetekt fram til rettssaken mot ham starter. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Paul Manafort, Donald Trumps tidligere valgkampsjef, varetektsfengsles etter at en dommer har opphevet kausjonen. Det får Trump til å se rødt.

Trump var raskt ute med å tvitre sin vrede over nyheten.

- Wow, for en streng straff for Paul Manafort, som har representert Ronald Reagan, Bob Dole og mange andre politiske topper og valgkamper. Visste ikke at Manafort var mafiasjef. Hva med Comey og Skurken Hillary og alle de andre? Veldig urettferdig, skriver han på Twitter.

Manafort, som har sittet i husarrest, er tiltalt for en rekke forhold, blant annet forsøk på å hindre spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning. Han er også tiltalt for hvitvasking, skatteunndragelse og banksvindel. Blant annet skal han ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og skjult dette for myndighetene.

Staben til spesialetterforsker Mueller anklager også Manafort for gjentatte ganger å ha forsøkt å påvirke sentrale vitner.

Muellers etterforskning dreier seg først og fremst om hvorvidt Trump og hans stab samarbeidet med Russland i valgkampen i 2016.

Trump legger stadig ut Twitter-meldinger der han skarpt kritiserer den tidligere FBI-sjefens etterforskning, som han omtaler som en «heksejakt» Demokratene står bak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer