Trump heller kaldt vann i årene på unge innvandrere: - Ingen avtale!

Donald Trump har selv kommet med flere forslag til løsning på DACA-problemet, men nå er tålmodigheten brukt opp.

TIRADE: I et drøy halvår har republikanere og demokrater forsøkt å finne en løsning på DACA-problemet, men nå mener president Donald Trump at tiden har gått ut. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / NTB Scanpix
TIRADE: I et drøy halvår har republikanere og demokrater forsøkt å finne en løsning på DACA-problemet, men nå mener president Donald Trump at tiden har gått ut. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor høst satt Donald Trump stopper for det såkalte DACA-programmet, som ble innført av Barack Obama.

DACA, som er en forkortelse for Deferred Action for Childhood Arrivals, gir personer som kom inn i USA som udokumenterte mindreårige en toårig arbeidstillatelse, som kan fornyes.

Stanset DACA

Da Trump stanset ordningen i fjor høst omfattet ordningen 800 000 personer. Og siden da har DACA nærmest hatt hovedrollen i det innenrikspolitiske spillet rundt både budsjetter og innstramminger i innvandringspolitikken.

Trump hadde opprinnelig gitt republikanske og demokratiske kongressmedlemmer en frist til 5. mars for å komme opp med en løsning for de unge innvandrerne, populært kalt «dreamers». Men det kom ingen løsning.

Det var ventet at en endelig budsjettløsning for det neste året ville inneholde en løsning for drømmerne, men den kom aldri, og foreløpig er det helt i det blå hvordan det endre for de unge innvandrerne.

Trump tok tidligere i år til orde for å gi 1,8 millioner unge, ulovlige innvandrere, altså langt flere enn de 800 000 som var omfattet av DACA, statsborgerskap. Men forslaget var en del av et større forslag, som også innbefattet penger til Trumps grensemur og innvandringsregulerende tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer