Republikanere fjerner seg fra Donald Trump

Trump hevder det var «veldig fine folk» i nazimarsj. Møtes med vantro og massiv fordømmelse

USAs president Donald Trump sier begge sider har skyld i de voldelige opptøyene som oppsto da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville i helgen.

TRUMP: Tirsdag kveld, under en pressekonferanse i Trump Tower, sjokkerte president Trump en hel verden da han uttalte at begge sider har skyld i de voldelige opptøyene som oppstod da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville i helgen. Slik introduserte CNNs TV-anker Anderson Cooper hendelsen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Uttalelsene fra Trump kom under en pressekonferanse i Trump Tower i New York, som gikk fullstendig av sporet.

Opprinnelig skulle pressekonferansen handle om infrastruktur, men det ble raskt spørsmål om hvordan han håndterte helgas høyreekstreme demonstrasjon og motdemonstrasjonen i Charlottesville i Virginia.

En 32 år gammel kvinne ble drept og om lag 20 ble såret da en mann med antatte nazi-sympatier lørdag kjørte inn i en gruppe motdemonstranter. Samme dag unngikk Trump i en uttalelse å fordømme nynazister, Ku Klux Klan og andre høyreekstreme. Etter massiv kritikk kom han endelig med en fordømmelse mandag. Men tirsdag trakk han igjen fram uttalelsen fra lørdag og klandret «mange sider» for det som skjedde.

- Ondskapsfullt og fryktelig

- Du hadde en gruppe på en side, og du hadde en gruppe på den andre siden, og de kom mot hverandre med klubber. Det var ondskapsfullt og fryktelig. Det er skyld på begge sider, sa Trump under pressekonferansen.

Mange var rystet og reagerte sterkt etter at Trump sa at også motdemonstrantene var veldig voldelige og kalte dem «alt-left» som et motstykke til den høyreekstreme alternativ-høyre-bevegelsen som støttet Trump under valgkampen. Under marsjen var mange av de høyreekstreme tungt væpnet mens de ropte nazistiske slagord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer