Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump i åpen krig med eget parti: - Det er skammelig

Den republikanske presidentkandidaten føler seg voldsomt motarbeidet.

I KRIG: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump (t.v.) mener partiets nasjonale komité, ledet av Reince Priebus, konspirerer mot ham. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
I KRIG: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump (t.v.) mener partiets nasjonale komité, ledet av Reince Priebus, konspirerer mot ham. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg kjenner reglene veldig godt, men jeg vet at systemet er rigget mot meg av etablissementet i partiet, sier den republikanske presidentkandidaten Donald Trump under et folkemøte arrangert av CNN natt til onsdag norsk tid.

Tirsdag er det primærvalg i New York, og 95 landsmøtedelegater er på spill i den svært folkerike delstaten. Ifølge Realclearpolitics.com leder den kontroversielle kjendisrikingen og eiendomsmagnaten Trump soleklart på meningsmålingene i hjemstaten foran de to andre republikanske kandidatene Ted Cruz og John Kasich. Trump har 54 prosent oppslutning, mens Cruz har 22 prosent og Kasich har 15 prosent.

Under folkemøtet hvor han var på scenen  sammen med både kona Melania (45) fire av barna: Donald Jr. (38), Ivanka (34), Eric (32) og Tiffany (22), gjorde han det veldig tydelig at han føler seg svært urettferdig behandlet.

- Skam deg Han klaget blant annet på resultatene i Colorado hvor Cruz vant, og på situasjonen i Louisiana. Der vant Trump, men Cruz er i ferd med å overbevise såkalt ubundne delegater, slik at han kan ende med flere delegater derfra enn Trump.

- Dette er et resultat av etablissementet i partiet jobber mot min kampanje. Partiet er 100 prosent styrt av den republikanske nasjonale komiteen, sier Trump, som mener at denne komiteen aktivt konspirerer mot ham og ikke vil ha ham som partiets kandidat.
 
- Nominasjonsprosessen har vært kjent i over ett år. Det er ansvaret til kampanjene å forstå den. Klage nå? Vær så snill, skriver lederen for komiteen, Reince Priebus, som et svar på Twitter.

Tidligere tirsdag kom Trump, som har hatt noen tunge uker med flere feileiltrinn, med enda hardere ord mot Priebus og det republikanske partiet for nominasjonsprosessen.

- Det er skammelig for partiet. Og Reince Priebus burde skamme seg fordi han vet hva som foregår, sier Trump til The Hill.

- Inspirerer kvinner Også Trumps familiemedlemmer svarte på spørsmål fra publikum. Datteren Ivanka tok til motmæle mot kritikken mot Trump for hans måte å behandle kvinner på, og viste til hvordan hun hadde sett ham oppdra søsteren Tiffany.

- Det viser at han tror på å inspirere kvinner, og å gi kvinner styrke. Han ga meg trua på at jeg har potensial til å oppnå nøyaktig det samme som brødrene mine, sier Ivanka Trump til CNN.

- Han behandler alle likt. Så om du er en kvinne og angriper ham, så vil han angripe tilbake uansett hvem du er, legger kona Melania til.
Samtidig innrømmet familien at de på kammerset har bedt presidentkandidaten om å tone ned den tidvis voldsomme retorikken og forsøke å framstå mer presidentaktig.

- De ber meg stadig om å være hyggeligere i debattene. Hvordan kan jeg være hyggelig? Jeg kan ikke være det, sier Trump.

Tidligere denne uka ble det kjent at to av barna til Trump, Eric og Ivanka, ikke vil få stemme i primærvalget i New York fordi de ikke overholdt tidsfristen for å registerer  seg.

Hele Norges coronakart