Trump i åpen krig med eget parti: - Det er skammelig

Den republikanske presidentkandidaten føler seg voldsomt motarbeidet.

I KRIG: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump (t.v.) mener partiets nasjonale komité, ledet av Reince Priebus, konspirerer mot ham. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
I KRIG: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump (t.v.) mener partiets nasjonale komité, ledet av Reince Priebus, konspirerer mot ham. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg kjenner reglene veldig godt, men jeg vet at systemet er rigget mot meg av etablissementet i partiet, sier den republikanske presidentkandidaten Donald Trump under et folkemøte arrangert av CNN natt til onsdag norsk tid.

Tirsdag er det primærvalg i New York, og 95 landsmøtedelegater er på spill i den svært folkerike delstaten. Ifølge Realclearpolitics.com leder den kontroversielle kjendisrikingen og eiendomsmagnaten Trump soleklart på meningsmålingene i hjemstaten foran de to andre republikanske kandidatene Ted Cruz og John Kasich. Trump har 54 prosent oppslutning, mens Cruz har 22 prosent og Kasich har 15 prosent.

Under folkemøtet hvor han var på scenen  sammen med både kona Melania (45) fire av barna: Donald Jr. (38), Ivanka (34), Eric (32) og Tiffany (22), gjorde han det veldig tydelig at han føler seg svært urettferdig behandlet.

- Skam deg Han klaget blant annet på resultatene i Colorado hvor Cruz vant, og på situasjonen i Louisiana. Der vant Trump, men Cruz er i ferd med å overbevise såkalt ubundne delegater, slik at han kan ende med flere delegater derfra enn Trump.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer