Trump i full krig med TV-gigant. Trekker seg fra debatt

Milliardæren trekker seg fra debatt etter langvarig krangel med kvinnelig programleder.

- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av en debatt på Fox News i august i fjor, har Donald Trump kritisert kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Foto: NTB Scanpix
- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av en debatt på Fox News i august i fjor, har Donald Trump kritisert kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump har bestemt seg for å droppe en planlagt TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene i USA torsdag. Debatten skal sendes på TV-kanalen Fox News torsdag, bare fire dager før det første nominasjonsvalget i delstaten Iowa.

- Han kommer definitivt ikke til å delta i Fox News-debatten, sier Trumps kampanjeleder, Corey Lewandowski til Washington Post. 

Trump har truet med å trekke seg fra debatten en god stund, og han antydet det samme på en pressekonferanse tirsdag. Hovedårsaken til at han ikke ønsker å stille skal være uoverenstemmelser med Fox News-journalist Megyn Kelly.

- Megyn Kelly er en lettvekter, hun er ikke en reporter. Hun burde ikke være i en debatt. Forrige gang stilte hun ikke spørsmål, hun kom med uttalelser, sa Trump under pressekonferansen.

Fox News-sjef Roger Ailes forsvarte Kelly overfor Washington Post. 

- Megyn Kelly er en utmerket journalist, og hele TV-kanalen står bak henne. Hun kommer absolutt til å være på debattscenen torsdag kveld, sier han. 

Blod kom ut av hennes «wherever» Krangelen mellom Kelly og Trump strekker seg tilbake til republikanernes første TV-sendte debatt i august i fjor. Trump mente i etterkant av debatten at programleder Megyn Kelly og Fox News stilte «onskapsfulle og urettferdige spørsmål». 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer