Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump i full krig med TV-gigant. Trekker seg fra debatt

Milliardæren trekker seg fra debatt etter langvarig krangel med kvinnelig programleder.

- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av en debatt på Fox News i august i fjor, har Donald Trump kritisert kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Foto: NTB Scanpix
- IKKE RETTFERDIGE: I etterkant av en debatt på Fox News i august i fjor, har Donald Trump kritisert kanalen og kalt programleder Megyn Kelly (44) «overvurdert». Presidentkandidaten kom med en rekke diskriminerende kommentarer, både underveis og i etterkant av debatten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump har bestemt seg for å droppe en planlagt TV-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene i USA torsdag. Debatten skal sendes på TV-kanalen Fox News torsdag, bare fire dager før det første nominasjonsvalget i delstaten Iowa.

- Han kommer definitivt ikke til å delta i Fox News-debatten, sier Trumps kampanjeleder, Corey Lewandowski til Washington Post

Trump har truet med å trekke seg fra debatten en god stund, og han antydet det samme på en pressekonferanse tirsdag. Hovedårsaken til at han ikke ønsker å stille skal være uoverenstemmelser med Fox News-journalist Megyn Kelly.

- Megyn Kelly er en lettvekter, hun er ikke en reporter. Hun burde ikke være i en debatt. Forrige gang stilte hun ikke spørsmål, hun kom med uttalelser, sa Trump under pressekonferansen.

Fox News-sjef Roger Ailes forsvarte Kelly overfor Washington Post

- Megyn Kelly er en utmerket journalist, og hele TV-kanalen står bak henne. Hun kommer absolutt til å være på debattscenen torsdag kveld, sier han. 

Blod kom ut av hennes «wherever» Krangelen mellom Kelly og Trump strekker seg tilbake til republikanernes første TV-sendte debatt i august i fjor. Trump mente i etterkant av debatten at programleder Megyn Kelly og Fox News stilte «onskapsfulle og urettferdige spørsmål». 

Under debatten konfronterte Kelly presidentkandidaten med flere nedsettende uttalelser han har kommet med om kvinner.

- Du har tidligere kalt kvinner «feite griser, hunder, motbydelig dyr», sa Megyn Kelly til Trump.

 I et intervju med CNN kom Trump med en uttalelse om Kelly som vekket stor oppmerksomhet over hele verden:

- Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever», sa Trump til CNN.

Til tross for at han ikke sa det i klartekst, kom journalister og eksperter raskt på banen og konkluderte med at dette var Trumps lite diskré måte å insinuere at Kellys aggressive spørsmål tilsa at hun menstruerte. Trump gikk senere ut og hevdet at han «mente å si at det kom blod ut av nesa hennes».

Trump var åpenbart usikker på om han skulle trekke seg, og gjennomførte en spørreundersøkelse blant hans twitter-følgere. Fox News fulgte opp med en uttalelse som skal ha fornærmet presidentkandidaten. 

«Vi har fått høre fra hemmelige kilder at Ayatollah og Putin har planer om å behandle Donald Trump urettferdig når de møter ham, dersom han blir president. En djevelsk kilde forteller oss at Trump har sin egen hemmelige plan for å erstatte regjeringen med sine Twitter-følgere for å se om han i det hele tatt skal delta på disse møtene», heter det i en ironisk uttalelse fra nyhetskonsernet

Ifølge kampanjelederen vil Trump i stedet for debattdeltakelsen være vert ved et arrangement som skal samle inn penger til skadde soldater og andre veterangrupper, melder NTB.

- La oss se hvor mye penger Fox kommer til å tjene på debatten uten meg, kontret Trump.

Øker forspranget Trump har i det siste økt sitt forsprang på rivalene i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat. Ifølge en ny meningsmåling som ORC har utført for CNN, sier 41 prosent av republikanske velgere at de ønsker Trump som presidentkandidat, mens 19 prosent vil ha Ted Cruz, melder NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media