USA-valget og Trump

Trump i fyr og flamme i Pennsylvania: - Hun kalte dere beklagelige. Uforbederlige

I strupen på Clinton etter nattas debatt.

SLAKTER MOTSTANDERENS INNSATS: Trump sparer ikke på kruttet under sin første tale etter den andre presidentdebatten, 10. oktober. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald J. Trump har vært aktiv på Twitter og sosiale medier.

Nå talte han for første gang siden nattas presidentdebatt, og i Pennsylvania-byen Ambridge var han ikke nådig mot sin motkandidat Hillary Clinton.

- Hun kalte dere beklagelige. Uforbederlige. Jeg vet ikke hva som er verst. Hva vil dere helst bli kalt, beklagelige eller uforbederlige, utbasunerte Trump foran et jublende publikum.

Slaktet Hillary

Presidentkandidaten brukte talen til å slakte måten Clinton besvarte hans spørsmål i St. Louis.

Der ble mye tid brukt på å diskutere hans eget kvinnesyn, et tema Trump mener er langt mindre viktig enn hva han mener sin rival har å svare for.

- Hun innrømmet ingen ting, men klarte å fornærme selveste "honest Abe", Abraham Lincoln. Hun svarte ikke da jeg nevnte Irak, hun svarte ikke for jobbene hun aldri skapte i New York og hun svarte ikke for alle jobbene som har forsvunnet til Mexico og andre land, sa Trump.

- Hun vil heller gi jobbene til utlendinger, la han til senere i talen, hvorpå han uttalte at USA har «en enveismotorvei inn fra Mexico».

SLAKTER MOTSTANDEREN: Hillary Clinton om den andre presidentdebatten - slakter Trump. Video: CNN Vis mer

- Det er galskap

Trump lovet å være en hard president mot kriminelle uten statsborgskap i USA.

- Jeg kan garantere at det ikke er én skurk som ikke blir sendt hjem når jeg blir president. Hillary Clinton, derimot, ønsker å slippe tusenvis av kriminelle inn i landet vårt, hevdet Trump.

- Hun vil åpne landegrensene for alle. Tusener på tusener fra Syria. Det er galskap. Ingen som er for åpne grenser bør være president, for da har vi ikke noe uavhengig USA lenger, sa Trump om det han omtalte som «slutten på Amerika».

Angrep Bill Clinton

Videre gikk Trump igjen til angrep på Bill Clintons behandling av kvinner.

Han trakk fram kvinnene, deriblant Juanita Broadrick, som påstår å ha blitt utnyttet av Hillary Clintons ektemann.

- Hillary Clinton gjorde dette mulig, hevdet Trump, før han la til at de to hadde ødelagt mange liv.

«VOLDTEKT»: Under Hillary Clintons første tale etter den andre presidentdebatten, 10. oktober, dukket det opp en uønsket tilskuer. Hillary Clinton svarte selv på mannens anklager. Video: CNN Vis mer

- Skal ta tilbake landet vårt

Trump har tidligere blitt presset hardt for sin manglende skattebetaling. I Ambridge uttalte han at han var stolt over jobben han hadde gjort for det amerikanske samfunnet.

- Jeg er stolt av å snakke for de som går på jobben hver dag for å gjøre seg selv, familien, og landet sitt, stolt av dem. Jeg er stolt av alle arbeidsplassene jeg har skapt - og at jeg står for lik lønn for likt arbeid, fortalte Trump tilhengerne sine.

Trump lovet også, ikke uventet, å skape et nytt USA - i kamp mot det han kaller de korrupte, etablerte politikerne i Washington.

- Et land som ikke er delt, et land som elsker seg selv. Vi skal lage et land folk er stolte over å bo i, et land som er byugd på sunn fornuft, sa Trump.

- Vi skal ta tilbake landet vårt, vi skal jobbe så hardt for å gjøre USA stort igjen, avsluttet Donald J. Trump talen - til tonene av Rolling Stones-låta «You can't always get what you want».

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer