KJEFTER: Den amerikanske presidenten Donald Trump møtte pressen for første gang etter mellomvalget i USA. Da CNNs Jim Acosta fikk mikrofonen ble det plutselig en helt annen temperatur på pressekonferansen. Video: CNN Vis mer Vis mer

Trump i hissig krangel med journalister under pressekonferanse

Donald Trump ba flere journalister sette seg ned og kalte en av dem for «frekk og forferdelig» da han holdt pressekonferanse etter mellomvalget.

Etter først å ha hyllet mellomvalget som en stor republikansk suksess, ble Trump brått i dårligere humør. Blant journalistene han ba om å sette seg ned, var Jim Acosta fra CNN.

KJEFTER: Den amerikanske presidenten Donald Trump holdt tale der han kommenterte nattens resultat fra mellomvalget i USA. Video: CNN Vis mer

Årsaken så ut til å være flere kritiske spørsmål om hans omtale av migrantkaravanen i Mexico som en «invasjon», og en omstridt valgkampreklame, der en drapsdømt meksikaner blir brukt til å advare mot karavanen og ulovlig innvandring.

Flere amerikanske TV-stasjoner tok etter hvert reklamen av luften.

Under onsdagens pressekonferanse anklaget Trump mediene for å behandle ham urettferdig.

– Jeg kan gjøre noe fantastisk, og de får det til å fremstå som noe dårlig. Jeg ville ha elsket å se enighet, selv i mediene. Jeg synes mediene er veldig splittende, sa Trump.

– Jeg ville ha elsket å ha en forsiktig og kjedelig form. Jeg ville vært veldig god på en rolig tone, men når noe ikke gjøres korrekt mot deg, blir skrevet om deg, sagt om deg på TV, så må du forsvare deg selv, sa Trump.

– Når du ikke blir behandlet rettferdig, har du virkelig ikke noe valg, la han til.