PENGER: Donald Trump har beskjed fra staten New York at hans veldedighetsfond, Trump Fundation, ikke har lov til å motta mer midler. Foto: Reuters / NTB scanpix
PENGER: Donald Trump har beskjed fra staten New York at hans veldedighetsfond, Trump Fundation, ikke har lov til å motta mer midler. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Donald Trump:

Trump i mer pengebråk. Fondet hans får ikke lov til å motta mer midler

Har fått beskjed om å stoppe innsamlingsaksjonene med en gang. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisministeren i delstaten New York, Eric Schneiderman, har varslet Donald Trump at hans veldedige stiftelse bryter med statlig lovgivning, skriver Washington Post.

James Sheehan, som er lederen for justisministerens avdeling for veldedighet, sendte et brev til Donald Trumps fond fredag.

Dette brevet har storavisa fått tilgang til.

Uten lov

FØLG VALGET: Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer Vis mer

Der skal Sheehan ha sendt en advarsel til Trump, og bedt ham om å stoppe pengeinnsamlingen umiddelbart.

Bakgrunnen er at presidentkandidaten skal ha samlet inn penger uten riktig sertifisering fra staten.

Brevet fra justisministerens avdeling kommer trolig i forbindelse med avsløringene som den amerikanske avisa kom med torsdag i forrige uke.

Da kunne de nemlig avsløre at Trumps veldedighet mottok penger uten å ha registrert dette riktig.

Ikke betalt skatt

Dette er ikke første gang republikaneren er i penge-bråk.

New York Times kunne lørdag melde at Trump trolig ikke at betalt skatt på over 18 år.

- Jeg kan de komplekse skattelovene våre bedre enn alle som har vært presidentkandidater tidligere, og jeg er den eneste som kan fikse dem, skrev Trump på Twitter i søndag, som sin første kommentar til saken.

Også Trump Fundation, altså Trumps eget veldedeighetsfond, har vært i søkelyset tidligere.

Kjøpte portrett

I midten av september skrev Washington Post at han bruke over 164 000 norske kroner av fondets midler for å kjøpe et to meter høyt maleri av seg selv.

I et annet tilfelle skal Trump ha brukt pengene i fondet på et politisk formål, noe som strider mot loven.

I 2013 skal han ha gitt republikaneren Pamela Bondi over 200.000 norske kroner i forbindelse med en politisk kampanje. Da amerikanske skattemyndigheter ble kjent med dette måtte Trump betale en bot.

VALGET I USA: 8. november skal USAs 45. president velges. Dagbladet vil i samarbeid med Kjør Debatt gi deg alt om den spennende oppkjøringen. Podcasten finner du på dagbladet.no, iTunes og Acast. Video: Endre Vellene / Dagbladet. Podkasten finner du her: https://itun.es/no/GObbfb.c Vis mer