Trump og valget i USA

Trump jr.: - Om pappa hadde gjort dette hele livet, hadde han vært verdens beste politiker

Hyller farens prestasjoner under den tredje debatten.

FLAMMENDE FORSVARSTALE: Donald John «Don» Trump jr. råder far til å godta valgresultat hvis det foregår ordentlig for seg. Video: Trym MogenVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I etterkant av debatten mellom Donald J. Trump og Hillary Clinton, kastet pressen seg over de som befant seg i den åpne sonen i Las Vegas.

En av disse var Donald Trump jr. - republikanerens eldste sønn. Han mente at faren vant nattas debatt.

- Han er mer selvsikker enn før. Han har ikke brukt hele livet sitt på å forberede seg på debatter som dette. Faren min skapte arbeidsplasser og bygde ting mens andre tok i mot bestikkelser fra utlandet, sa sønnen til presidentkandidaten.

- Trump betyr arbeidsplasser

Videre fortalte han om farens økonomiske politikk.

Trump jr. hevder at Hillary Clinton som president vil bety tapte arbeidsplasser, der det republikanske alternativet kommer til skape nye.

- Hun kommer til å heve skattene, arbeidsplasser vil gå til utlandet, og penger kommer til å forsvinne ut av økonomien vår. Vi vil bryte den sirkelen og ta tilbake verdigheten til det amerikanske folket, uttalte han.

Vil ikke bli politiker

Trump Jr. har vært svært aktiv i valgkampen til sin far.

Dette førte til spørsmål om hvorvidt han selv kunne tenke seg å bli politiker, noe den 38 år gamle forretningsmannen avviste.

Overfor Fox News omtaler han farens steg inn i politikken som et «steg ned».

- Hvis faren min hadde gjort dette hele livet, hadde han vært verdens beste politiker, sier Donald Trump Jr. til kanalen.

Trakk fram aktivistvideo

Han trakk også fram videoen publisert av den omstridte konservative aktivisten James O'Keefe. Videoen antyder at valgkamparbeidere tilknyttet Demokratene har forsøkt egge opp til vold ved Donald J. Trumps valgstevner.

- Høyt posisjonerte folk innrømmer at de har oppmuntret til vold.Hvor er harmen? Slik jeg ser det, så blir folk bare sinte når konservative gjør ting som dette, sa Trump jr. til Fox News.

En av de han omtaler er Robert Creamer.

Han har trukket seg fra stillingen sin i Democracy Partners, en organisasjon involvert i Hillary Clintons valgkamp, i etterkant av at videoen ble kjent.

- JEG SKAL BEVARE SPENNINGEN: Trump har den siste tida kommet med en rekke anklager om valgjuks. Dette svarte han da han ble spurt om han vil godta valgresultatet. Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet Vis mer

Demokratene tar avstand

Creamer hevder at samtalene i klippene ikke er en beskrivelse av Demokratenes valgarbeid.

- De har ikke hold i virkeligheten. Vi har tatt ekstreme forholdsregler for å hindre at vold inntreffer på våre motdemonstrasjoner, sier Robert Creamer, ifølge CNN.

Demokratene har på sin side tatt avstand fra videoen til O'Keefe.

De omtaler den konservative aktivisten som «en dømt kriminell med en lang forhistorie der han har feilredigert videoer for å fremme sin egen sak».

Ifølge CNN er han dømt flere ganger i forbindelse med sin aktivisme.

- Praksisen beskrevet i videoen av den daværende regionale underleverandøren har ingenting å gjøre med vår helhetlige valgkampsstrategi, skriver Donna Brazile, midlertidig leder for Demokratenes nasjonale komité, i en pressemelding.