KRITISERER CNN-SJEF: I sitt siste angrep på media kaller president Donald Trump CNN-sjefen for «lille Jeff» og oppfordrer eierne av selskapet til å sparke ham. Her deltar Trump på en presidentdebatt arrangert av CNN i 2016. Foto: Rhona Wise / AFP / NTB Scanpix
KRITISERER CNN-SJEF: I sitt siste angrep på media kaller president Donald Trump CNN-sjefen for «lille Jeff» og oppfordrer eierne av selskapet til å sparke ham. Her deltar Trump på en presidentdebatt arrangert av CNN i 2016. Foto: Rhona Wise / AFP / NTB ScanpixVis mer

Trump kaller CNN-sjefen for «lille Jeff»: - De burde sparke ham

Angriper media - igjen.

Nok en gang går president Donald Trump hardt ut mot media på sin Twitter-konto. TV-kanalen CNN har tråkket presidenten på tærne nok en gang, og torsdag skrev Trump på Twitter at CNN-sjefen Jeff Zucker burde bli sparket.

- Slurvete

Det hele startet på onsdag, med at Trump gjorde narr av Watergate-legenden Carl Bernstein.

CNN-SJEF: Jeff Zucker. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
CNN-SJEF: Jeff Zucker. Foto: Evan Agostini/Invision/AP Vis mer

- Slurvete Carl Bernstein, en mann som lever i fortida og tenker som en degenerert idiot og dikter opp sak etter sak, blir gjort til latter over hele landet! Falske nyheter, skrev presidenten.

JOURNALIST: Carl Bernstein. Foto: Charles Sykes/Invision/AP
JOURNALIST: Carl Bernstein. Foto: Charles Sykes/Invision/AP Vis mer

Twitter-meldingen kom etter at CNN publiserte en sak som hevdet at Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, vil overgi graverende informasjon om presidenten. Selv om Cohen har forandret sin forklaring flere ganger, som har ført til at saken har blitt kritisert, har CNN latt saken stå.

«Lille Jeff»

TV-kanalen valgte å svare på presidentens kritikk på Twitter:

- CNN lyver ikke. Vi rapporterer nyheter. Og vi rapporterer når personer med makt lyver. CNN står for våre rapporter og våre reportere. Det er nok mange idioter i denne historien, men Carl Bernstein er ikke en av dem.

Svaret satte virkelig presidenten i gir, og torsdag slo han hardt tilbake med en twitter-tirade i skikkelig Trump-stil. Han kalte CNN-sjefen Jeff Zucker for «lille Jeff», skrev at Zucker har gjort en forferdelig jobb og leverer dårlige seertall.

LYDOPPTAK: CNN sendte hemmelig lydopptak der Trump diskuterer å kjøpe rettighetene til Playboy-modellens historie. Video: CNN Vis mer

- AT & T burde sparke ham for å redde sin troverdighet, skrev Trump.

Tidligere i år ble AT & Ts oppkjøp av selskapet Time Warner godkjent. Avtalen er verdt 85 milliarder dollar, nesten 685 milliarder kroner. Dermed ble Time Warner-selskaper som CNN en del av AT & Ts enorme nettverk for bredbånd og kabel-TV.

- Hat og agenda

I twittermeldingene ble også TV-kanalen NBC nevnt, i tillegg til at Trump raste mot store deler av amerikansk media.

- Jeg kan ikke understreke sterkt nok hvor totalt uærlig mye av media er. Sannheten er ikke viktig for dem, de har bare sitt hat og sin agenda. Dette inkluderer falske bøker om meg, som kommer ut hele tiden, alltid anonyme kilder og pur fiksjon. Fiende av folket, skrev Trump.