MENER POLITISKE MOTSTANDERE STÅR BAK:  Trump kom med uttalelsen til avisen få timer før han selv skulle bli orientert av den amerikanske etterretningstjenesten om den angivelige hacking-skandalen. Foto: AP Photo/David Goldman
MENER POLITISKE MOTSTANDERE STÅR BAK:  Trump kom med uttalelsen til avisen få timer før han selv skulle bli orientert av den amerikanske etterretningstjenesten om den angivelige hacking-skandalen. Foto: AP Photo/David GoldmanVis mer

Valget i USA

Trump kaller hacking-påstander for «heksejakt»

Vil be Kongressen granske lekkasjer om den angivelige hackingen til amerikanske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med avisen The New York Times fredag hevder Trump at det er hans politiske motstandere som står bak det han mener er en heksejakt, og at de gjør dette som hevn fordi de er flaue over å ha tapt presidentvalget i fjor.

Trump kom med uttalelsen til avisen få timer før han selv skulle bli orientert av den amerikanske etterretningstjenesten om den angivelige hacking-skandalen.

Samtidig tvitret han at han vil be Kongressen granske lekkasjer om den angivelige hackingen til amerikanske medier.

Ledelsen i etterretningstjenesten holdt i en høring i Senatet torsdag fast på at Russland drev utstrakt hacking-virksomhet av den amerikanske valgkampen og at hensikten var å påvirke valgresultatet.

(NTB)