Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump kaller tidligere medarbeider «bikkje»

USAs president Donald Trump kaller sin tidligere medarbeider Omarosa Manigault Newman en «gråtende taper» og en «bikkje».

RASER: President Donald Trump karakteriserer sin tidligere medarbeider Omarosa Manigault Newman som en «bikkje». Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
RASER: President Donald Trump karakteriserer sin tidligere medarbeider Omarosa Manigault Newman som en «bikkje». Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftsalven er utenom det vanlige selv på Trumps Twitter-konto, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Når du gir en sprø, gråtende taper en mulighet, og gir henne en jobb i Det hvite hus, så funket det rett og slett ikke. Godt jobbet av general Kelly som kjapt ga den bikkja sparken, skriver presidenten.

Newman hadde tidligere en stilling i Det hvite hus, og hun har kommet med krass kritikk av Trump og hans regjering etter at hun mistet jobben. Hun har skrevet en bok om tiden i Det hvite hus som kom i salg tirsdag.

Newman har selv fått mye kritikk for å ha gjort et lydopptak da Trumps stabssjef John Kelly sa henne opp. Dette skal ha skjedd i det såkalte Situation Room i Det hvite hus, hvor det er strengt forbudt å ha med seg elektronisk utstyr.

Trumps valgkampmedarbeidere gikk tirsdag til voldgiftssak mot Newman, ifølge en kilde i valgkampteamet. Bakgrunnen er at hun skal ha brutt en konfidensialitetsavtale hun inngikk i 2016.

Selv svarer Newman i et intervju med nyhetsbyrået AP at hun ikke vil la seg kue av Trump.

- Jeg vil ikke la meg skremme. Jeg nekter å bli mobbet av Donald Trump, sier Newman. Hun legger til at presidenten ikke er skikket til jobben og hinter til ifølge AP at han oppfordrer til splittelse og vold.

- For det første, så ønsker jeg å se dette landet samlet i stedet for splittet. Jeg ønsker ikke å være vitne til en rasekrig slik som Donald Trump ønsker.

(NTB)