Hangarskipet USS «Gerald R. Ford»

Trump kalte det en beskjed til verden. Nå har USAs dyreste krigsskip floppet til havs

Hangarskipet USS «Gerald R. Ford» kommer til å koste mer enn 13 milliarder dollar.

KOSTBART: USS «Gerald R. Ford» koster kommer til å koste mer enn 13 milliarder dollar. Hangarskipet er det første i klassen som skal erstatte Nimitz-klassen som først ble bestilt i 1975. Foto: Photo/Steve Helber
KOSTBART: USS «Gerald R. Ford» koster kommer til å koste mer enn 13 milliarder dollar. Hangarskipet er det første i klassen som skal erstatte Nimitz-klassen som først ble bestilt i 1975. Foto: Photo/Steve Helber Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Amerikansk stål og amerikanske hender har konstruert en 100 000-tonn tung beskjed til verden. Amerikas styrke er større enn noen andre, sa USAs president, Donald Trump, da han besøkte skipet i Norfolk i Virginia i fjor sommer, ifølge CBS News.

I talen hyllet han skipet som et symbol på hvor mektig USAs militærmakt er.

- Når det kommer til strid, ønsker vi ikke en rettferdig kamp. Vi krever seier, og vi kommer til å oppnå fullstendig seier. Tro meg, sa Trump om hangarskipet som ble bestilt under Obama-administrasjonen.

Men prestisjeskipet, som er bygd av Huntington Ingalls Industries Inc., har nå støtt på store problemer med propellsystemet. Samtidig er Kongressen i ferd med å godkjenne en kontrakt for bygging av enda et skip av samme type, melder Bloomberg News.

USS «Gerald R. Ford», som hittil har kostet 12,9 milliarder dollar (om lag 103 milliarder kroner) og er det dyreste amerikanske krigsskipet noensinne, fikk problemer med propellsystemet under en ferd til til havs i januar.

To ganger

Hendelsen, som tvang skipet tilbake til havn, har hittil ikke vært offentlig kjent. Ifølge Bloomberg News reiser dette nye spørsmål rundt den nye klassen med hangarskip, som er en del av den amerikanske marinens mål om å øke flåten fra 284 skip i dag til 355 i 2030.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer