Trump kalte intern meningsmåling «fake news». Det var den ikke

- Gamle tall, sier presidentens valgkampsjef.

VALGKAMP: Donald Trump ønsker å bli gjenvalgt som president, men så langt viser meningsmålingene at det kan bli tøft. Foto: AP Photo / Jose Luis Magana / NTB scanpix
VALGKAMP: Donald Trump ønsker å bli gjenvalgt som president, men så langt viser meningsmålingene at det kan bli tøft. Foto: AP Photo / Jose Luis Magana / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne uka skrev New York Times at president meningsmålinger gjennomført av Donald Trumps eget valgkampteam viser at han ligger svært dårlig an i presidentvalget i 2020, dersom motstanderen blir tidligere visepresident Joe Biden.

Meningsmålingen, tatt opp i 17 forskjellige stater, viste at presidenten ligger bak Biden i mange av statene han må vinne for å sikre seg gjenvalg.

Det var ingen ytterligere detaljer knyttet til tallene, utover at Biden ser ut til å ha en solid ledelse på Trump.

«Falske tall»

Trumps respons på New York Times artikkel var å benekte at meningsmålingene fantes.

«De falske (korrupte) nyhetsmediene sier at de har fått lekket spørreundersøkelser gjort av min valgkampanje, og på tross av den falske og evigvarende heksejakten er de beste vi har hatt noen gang. De rapporterte falske tall som de fant på og som ikke eksisterer. VI VIL VINNE IGJEN», lød meldingen fra presidenten onsdag.

Under et intervju tirsdag sa presidenten Trump til ABC News at tallene viste at han «vinner overalt» og at meningsmålingene som viser at han taper «ikke eksisterer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer