Skitten valgkamp i Texas

Trump-kandidat beskyldt for coronadrap på ektemannen

Susan Wright stiller til valg for å fylle ektemannens sete i Kongressen etter at han døde i av corona i februar. Nå anklages hun for å ha drept ham i en bisarr, automatisk telefonoppringning til velgere i distriktet.

DØDE: Den republikanske kongressrepresentanten Ron Wright fra Texas (med hånda på bibelen) døde av corona i februar. Nå kjemper kona hans, Susan Wright (som holder bibelen) for å overta setet hans i et spesialvalg. Foto: AP Photo/Susan Walsh, File
DØDE: Den republikanske kongressrepresentanten Ron Wright fra Texas (med hånda på bibelen) døde av corona i februar. Nå kjemper kona hans, Susan Wright (som holder bibelen) for å overta setet hans i et spesialvalg. Foto: AP Photo/Susan Walsh, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Etter første valgomgang i valgdistriktet nær Dallas og Fort Worth i Texas lørdag ble det klart at republikaneren Susan Wright går vidre til en andre valgomgang mot den andre republikanske kandidaten Jake Ellzey.

Valget skjer etter at Wrights ektemann og kongressrepresentant, Ron Wright døde av corona i februar. USAs tidligere president, Donald Trump, har gitt sin støtte til Susan Wright.

Valget blir derfor sett på som en av de første testene på hvor sterkt grep Trump fortsatt har om det republikanske partiet. Resultatet kan tyde på at det er tilfellet.

KLAR TALE: Caitlyn Jenner kommenterte nylig det kontroversielle lovforslaget i USA som forbyr transbarn i å delta i idrett med kjønnet de identifiserer seg med, noe som fikk flere til å se rødt. Video: NTB, TMZ, Dagbladet TV. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File Vis mer

Automatisk oppringning

Men i innspurten på valgkampen har Susan Wright også sett seg nødt til å be FBI om å etterforske hvem som står bak automatiske oppringninger til velgerne med påstander om at hun har «drept» ektemannen, melder Politico.

Den automatiske telefonsamtalen skjer fra et skjult nummer. En kvinnestemme sier at Wright «drepte ektemannen», og at hun nå «stiller til valg for Kongressen for å dekke over det». Deretter hevder kvinnestemmen at Wright «tegnet en livsforsikring for ektemannen på 1 million dollar seks måneder før han døde». Deretter hevder stemmen at Wright «tårefylt innrømmet til en sykepleier at hun hadde smittet seg med coronaviruset med vilje», skriver nettstedet.

Ron Wright ble det første medlemmet av Kongressen, som døde av corona 7. februar i år. Han led av lungekreft da han ble smittet.

- Kloakk

Fortsatt er det ikke kjent hvem som står bak telefonsamtalen.

- Det er ulovlig, umoralsk og galt. Det er ingen kloakk som er for dypt til at noen politikere vil stupe til bunns, sier Wright i en uttalelse, ifølge Politico.

Til tross for den rystende valgkampstrategien, vant Wright første valgomgang med 19 prosent. Nestemann ble Ellzey med 13, 8 prosent, skriver The Guardian.

VURDERER Å STILLE: USAs tidligere president Donald Trump har hintet om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024 tidligere, men nå er han klar i sin tale. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, FOX News. Vis mer

Dermed blir det to republikanere i den andre valgomgangen. Demokraten som gjorde det best, Jana Lynne Sanchez, fikk 13,4 prosent av stemmene, 354 færre enn Ellzey.

Flere av Wrights motkandidater reagerer sterkt på telefonoppringningen.

- Dette er fryktelig. Det er utrolig at noen vil synke så lavt, sier Ellzey til Politico.

Den eneste anti-Trump-kandidaten blant republikanerne, Michael Wood, havnet langt unna med 3 prosent av stemmene.

Trump gratulerte

Etter Wright likevel vant første valgomgang, var Trump blant gratulantene. Samtidig sørger han for å ta æren for resultatet.

- Gratulerer til Susan Wright med hennes store framgang i går. Susan fikk framgangen etter at jeg ga henne støtte i forrige uke. Hennes vidunderlige ektemann ser ned mot oss og er veldig stolt av hennes, skriver Trump i en pressemelding søndag.

- Takk, president Trump! #MAGA, skriver Wright selv på Twitter.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for andre valgomgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer