Trump klemte til på coronabesøk

USAs president later ikke til å følge smittevernrådene han ber resten av USA om å følge.

UTEN MASKE: USAs president Donald Trump har lenge skrytt av egen håndtering av coronaviruset. Selv følger han ikke alltid de gjeldende smittevernrådene. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag landet Donald Trump i Phoenix i delstaten Arizona, for å besøke en fabrikk som produserer munnbind.

På flyplassen ble han tatt imot av Arizona-guvernør Doug Ducey. I det de to møter hverandre strekker begge ut hånda for å hilse, men Trump ombestemmer seg, og det hele ender med at de to tar rundt hverandre.

Helt i tråd med rådene om sosial distansering, som Trump har bedt det amerikanske folket om å følge, var møtet mellom de to uansett ikke.

Uten munnbind

Trump troppet også opp til omvisning på munnbind-fabrikken, uten munnbind, selv om han tidligere på dagen hadde antydet at han kom til å bruke det, skriver Washington Post.

- Det er en munnbindfabrikk, er det ikke? Hvis det er en munnbindfabrikk så vil jeg det, ja, sa han da han fikk spørsmål om han ville ha på seg et munnbind under fabrikkbesøket.

Men det droppet han altså, selv om presidenten og hans følge under omvisningen på fabrikken gikk på et område der det var satt opp et skilt der det sto: «Ansiktsmaske påbudt i dette området».

Ifølge fabrikken gjaldt ikke påbudet for Trump eller andre i hans følge. Trump hadde riktignok på seg vernebriller. Nesten alle i Trumps følge, både journalister og ansatte ved Det hvite hus og de ansatte ved fabrikken hadde på seg en eller annen form for maske eller munnbind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer