Trump knuser fredshåpet for verdens helligste by

Donald Trumps ønske om å gjøre Jerusalem til Israels hovedstad, skaper sinne verden over. Også blant israelere.

HELLIG STED: Både kristne, muslimer og jøder fra hele verden valfarter til Jerusalem, og de tre religionenes helligste steder ligger tett i tett. Dette flyfotoet viser muslimenes Klippedom og al-Aqsa-moskeen (i utkanten av bildet, t.h) og jødenes Klagemur (foran). Det var her at Jesus bar korset, ble korsfestet og gjenoppstod fra de døde. Foto: Eliana Aponte / Reuters / Scanpix
HELLIG STED: Både kristne, muslimer og jøder fra hele verden valfarter til Jerusalem, og de tre religionenes helligste steder ligger tett i tett. Dette flyfotoet viser muslimenes Klippedom og al-Aqsa-moskeen (i utkanten av bildet, t.h) og jødenes Klagemur (foran). Det var her at Jesus bar korset, ble korsfestet og gjenoppstod fra de døde. Foto: Eliana Aponte / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jerusalem. Byen som tiltrekker seg troende fra hele verden, og som er et religiøst symbol for tre verdensreligioner: Islam, kristendom og jødedom.

Møtet med byen er for mange troende så sterkt, at de får det såkalte Jerusalem-syndromet. Det innebærer at besøkende utvikler psykoser i møte med den hellige byen.

- Den eneste grunnen til at byen er så viktig verden, er dens rolle som religiøst symbol. Ellers er dette en ørkenby, sier Trond Bakkevig, prest og brobygger for fred i Midtøsten siden 1996.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer