Trump og Parisavtalen:

Trump kommer med Paris-avgjørelse. FN med foraktfullt svar

Reagerer kraftig på at Trump vil trekke USA ut av Parisavtalen.

Trump kommer med Paris-avgjørelse. FN med foraktfullt svar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kom meldingen om at USAs president Donald Trump vil trekke USA fra Parisavtalen, som forplikter land å redusere utslippene av skadelige klimagasser.

Flere medier meldte om at avgjørelsen ble tatt, og siterte høytstående kilder i Det hvite hus. En drøy time etter kom Donald Trump med en Twitter-melding på sin profil.

- Jeg vil annonsere min avgjørelse om Parisavtalen i løpet av de neste dagene. GJØR USA STORARTET IGJEN! tvitrer presidenten.

Flere medier har påpekt at avgjørelsen ikke vil være hundre prosent kjent før Trump selv har annonsert hva han kommer til å gjøre.

Foraktfullt fra FN

Like etter at flere høytstående kilder i Det hvite hus hadde bekreftet at Trump vil trekke USA ut av avtalen, kom FN med en Twitter-melding signert generalsekretær António Guterres.

- Klimaendringene er unektelige. Klimaendringene er ustoppelige. Klimaløsninger gir muligheter ikke noe annet kan gi, heter det i meldingen.

Vedlagt er en tale der Guterres holdt i FN i går der han instendig ba om at verdensledere, næringsliv og alle andre handler for å begrense klimaendringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer