Elijah Cummings:

Trump-kritiker død

Den mangeårige demokratiske kongressmannen Elijah Cummings er død. Han ble 68 år gammel.

DØD: Kongressrepresentant Elijah Cummings er død. Han var leder av kontrollkomiteen i Representantenes hus. Foto: NTB Scanpix
DØD: Kongressrepresentant Elijah Cummings er død. Han var leder av kontrollkomiteen i Representantenes hus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kongressmannen og borgerrettsforkjemperen Elijah Cummings er død.

Det bekrefter Cummings' kontor i en pressemelding torsdag morgen.

Cummings ble 68 år gammel, og har siden 1996 vært innvalgt i Kongressen.

I USA er han kjent for sin politiske kamp for borgerrettigheter, men internasjonalt har Cummings blitt kjent som en av USAs president Donald Trumps fremste kritikere i Kongressen.

Trump-kritikk

Demokraten Cummings fikk i sommer kjenne Donald Trumps vrede, etter at han kritiserte Trump og Trump-administrasjonen og kalte presidenten en rasist.

Under en høring om de harde forholdene asylsøkere lever under ved USAs grense i sør, hevet Cummings nemlig stemmen. Etter at sikkerhetsminister Kevin McAleenan hadde sagt at administrasjonen gjorde sitt beste for å gjøre forholdene gode, rant det over for Cummings.

- Hva betyr det? Hva betyr det når et barn sitter i sin egen avføring, og ikke kan ta en dusj? Kom igjen, mann. Hva handler det om? Ingen av oss hadde godtatt at barna våre hadde det sånn. Dette er mennesker, sa Cummings.

«Rotteinfisert»

Utsagnene fra kongressmannen utløste en rekke sinte twittermeldinger fra presidenten mot både Cummings og hans hjemsted, Baltimore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer