Donald Trump på Europa-turné:

Trump kritiserer Theresa Mays brexit-plan

Mener det trolig vil drepe muligheten for handelsavtale.

KRITIKK: President Donald Trump prater gemyttlig med sin vertinne, statsminister Theresa May, på Blenheim slott, kort før han kommer med besk kritikk av henne i et intervju med The Sun Foto: Geoff Pugh / AFP / NTB Scanpix
KRITIKK: President Donald Trump prater gemyttlig med sin vertinne, statsminister Theresa May, på Blenheim slott, kort før han kommer med besk kritikk av henne i et intervju med The Sun Foto: Geoff Pugh / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump åpnet sitt besøk i Storbritannia med å fordømme vertskapets brexit-strategi, fornærme statsministeren og hylle hennes fremste rival.

Kort etter at Trump og hans kone Melania ble mottatt av statsminister Theresa May til gallamiddag på Blenheim slott, trykket The Sun et intervju med presidenten der han kommer med drepende kritikk av Mays brexit-plan og forhandlingsevner.

I strupen

I intervjuet anklager han May for å ødelegge alt landet kunne ha tjent på brexit, og påpeker at hennes myke plan for nære forbindelser med EU trolig vil knuse enhver mulighet for en framtidig handelsavtale med USA.

- Hvis de gjør en slik avtale, vil det antakelig være EU vi har å gjøre med, og ikke Storbritannia, og det vil trolig drepe en avtale, sa han, stikk i strid med hva May sa i sin tale under middagen om at planen åpner nettopp for en slik handelsavtale som vil gi arbeidsplasser både i Storbritannia og i USA.

Trump har tidligere sammenliknet brexit-avstemningen med valget av ham selv i 2016 og mener at planen May før helgen fikk igjennom i en dypt splittet regjering, er noe helt annet enn det folk stemte for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer