Trump kritiserte rivalens utseende. Nå får USAs mest oransje mann så luggen flagrer

- Har den verste solariumsfargen i hele USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DALLAS/OSLO (Dagbladet): Donald Trump gikk i strupen, eller mer presist i panna, på Marco Rubio etter republikanernes siste debatt.

Ikke bare var erkekonservative Rubio en meningsløs politiker, mente Trump - han tillot seg også å svette på scena.

ORANSJE: Dagbladets kveldsskift tar ingen stilling i den pågående utseendekrangelen mellom Donald Trump og Marco Rubio. Men det er ikke til å komme bort ifra at bruk av solpreparater har gitt Trump en særegen hudtone. Foto: Reuters / NTB scanpix
ORANSJE: Dagbladets kveldsskift tar ingen stilling i den pågående utseendekrangelen mellom Donald Trump og Marco Rubio. Men det er ikke til å komme bort ifra at bruk av solpreparater har gitt Trump en særegen hudtone. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Rubio er et nervevrak. Dere skulle sett ham bak scenen før debatten. Har dere sett noen svette som ham? sa Trump til Dagbladet og noen tusen andre frammøtte under et valgmøte i Fort Worth i Texas i går.

- Vi har tøffe folk vi må slå. La oss si at Marco blir president. Tenk om han går gjennomsvett inn til Putin, sa Trump - som for øvrig selv har gitt Putin ros offentlig. Trump oppsummerte til slutt sin rival slik:

SLÅR TILBAKE: Marco Rubio - i et tørt øyeblikk. Foto: AP / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Marco Rubio - i et tørt øyeblikk. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

- Han er en ekkel fyr.

«Hair force one» Det tok noen timer, men nå har Rubio slått tilbake. Den erkekonservative Florida-senatoren og kampanjeteamet hans har åpenbart innsett hvordan mannen som sjikanerte dem faktisk så ut - for USAs mest oransje mann får så parykken flagrer i siste utspill fra Rubio på amerikansk radio:

- Han kritiserte meg for å bruke sminke og være svett på scenen. Det kommer fra mannen med den verste solariumsfargen i hele USA? Som flyr rundt i «hair force one»?

For ordens skyld 1): «Air Force One» er privatflyet til USAs president. «Hair» er engelsk for hår - noe Donald Trump definitivt er i besittelse av.

For ordens skyld 2): Donald Trump bruker ikke parykk. Det ble bekreftet i fjor høst.

Arvet rikdom Rubio angrep også flere andre kontroversielle sider ved Trumps karriere. Ikke minst hvor dyktig Trump egentlig er med penger. Trump har markedsført seg som mannen som endelig skal få USAs økonomi på fote igjen - og pekt på hvor mange år han selv har bak seg i forretningslivet.

Rubio gjengir nå opplysninger som har kommet fram i amerikansk presse tidligere: Trumps pengeplasseringer og pengebruk har ofte ikke vært spesielt kløktig i det hele tatt. Hadde Trump pensjonert seg og satt pengene i et aksjefond, ville han ha vært lang rikere enn han er nå.

- Donald Trump arvet flere millioner dollar av faren sin. Hvis han hadde satt dem på børsen, ville han vært rikere enn han er nå, sier Rubio.

Fjeshets - Hvor er flyselskapet Trump Airline nå? Trump University var bare en svindel. Og kasinoet hans gikk konkurs - har dere hørt om noe sånt? Han er en bedrager, sa Rubio.  - og la til:

Han snakket videre om Trumps nylige utspill om å endre injurielovgivningen, slik at det skal bli lettere for privatpersoner som vil saksøke mediene. - Trump burde saksøke fyren som «gjorde det der» med fjeset hans, konkluderte Marco Rubio.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram