«Trump eller Clinton» - presidentvalget 2016:

- Trump kunne skutt noen på åpen gate, og «ingen» ville brydd seg

Gir Trump rett i én ting: - Media har sviktet i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag morgen våkner verden opp til svaret «alle» har ventet på i flere måneder, hvem som blir USAs 45. president.

Ifølge ferske meningsmålinger kan Hillary Clinton virkelig ikke ta seieren på forskudd, på tross av at mange eksperter har trodd på Clinton-seier i lang tid. Noen av dem er gjengen i podcasten «Trump eller Clinton».

TIDENES SKITNESTE VALGKAMP: Voldtekts- og korrupsjonsanklager, mensen, e-poster og en god del drittkasting er bare noe av det som gjør dette til den skitneste valgkampen i amerikansk historie. Vis mer Vis mer

Om Clinton vinner dette, er det ikke takket være amerikanske medier, mener politisk kommentator i Dagbladet, Marie Simonsen:

- Jeg mener at media ikke gjør jobben sin, sier Simonsen i podcasten.

- Kan skyte noen

Donald Trump har i lang tid skjelt ut media, og sagt at i likhet med resten av valgkampen, så er også mediene fikset mot ham.

Simonsen gir Trump rett i at media har sviktet, men av en helt annen årsak enn Trump selv mener.

- Donald Trump sa en gang at han kunne stå på Fifth Avenue og skyten noen, og likevel ikke tape velgere. Men det virker som han kunne gjort det og media ville heller ikke rapportert om det. De ville fortsatt å snakke om Hillary Clintons e-poster, sier Simonsen.

- Her kommer det fram at FBI har gransket Donald Trumps russiske forbindelser, det kommer fram skatteundragelser. Det kommer fram at han har gjeld til Kina og økonomiske forbindelser til Russland, det kommer fram søksmål. Alle disse sakene blir riktignok omtalt, men de blir ikke diskutert i det store, og det er veldig underlig, legger hun til.

NYTT SJOKK-UTSAGN: Donald Trump talte i Ohio 27. oktober. Dette utsagnet har fått mange til å reagere - igjen. Video: CNN Vis mer

- Kvinnediskriminerende kampanje

Urix-veteran Bjørn Hansen sier seg enig med Simonsen, og tror dette i stor grad skyldes at det faktum at Clinton er en kvinne.

- Her har man et mannskorps som dominerer TV-debatten, og som ikke liker at hun skal bli president. Jeg kan ikke se på det som noe annet at dette er en sterkt kvinnediskriminerende kampanje mot henne, kommenterer Hansen.

- En ting er en kvinne som president, men en «Commander in chief» i skjørt. Det er det nok mange amerikanske menn som ikke liker, også i pressen, tilføyer professor Ole Moen.

Meidas rolle i valgkampen var også et Tema da podcast-gjengen gjestet Norsk Redaktørforenings høstmøte tidligere i uka. Her fikk også norske medier kritikk for sin manglende dekning. Hør podcasten under.