Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump og Brett Kavanaugh

Trump lar seg ikke stagge av ny sexanklage: - Står ved Kavanaugh hele veien

To kvinner har nå anklaget Trumps dommerkandidat til Høyesterett for gamle seksuelle overgrep.

FULL STØTTE: Donald Trump støtter fremdeles sin dommerkandidat til Høyesterett, Brett M. Kavanaugh, til tross for ny anklage om seksuelt misbruk. Foto: AP/Evan VucciNTB Scanpix
FULL STØTTE: Donald Trump støtter fremdeles sin dommerkandidat til Høyesterett, Brett M. Kavanaugh, til tross for ny anklage om seksuelt misbruk. Foto: AP/Evan VucciNTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Psykologiprofessor Christine Blasey Ford hevder at Donald Trumps kandidat til å bli høyesterettsdommer, Brett Kavanaugh, forsøkte å voldta henne på en fest tidlig på 1980-tallet da hun var 15 år gammel og Kavanaugh 17.

Kavanaugh avviser anklagene. Etter en kaotisk dragkamp ble Ford seint lørdag enig med justiskomiteen i Senatet om at hun vil stille til høring førstkommende torsdag.

I helga dukket imidlertid en ny anklage mot Kavanaugh opp.

Søndag skrev magasinet New Yorker om en klassevenninne av ham fra Yale-universitetet, Deborah Ramirez, som hevder at Kavenaugh blottet seg for henne på en fest da de begge var førsteårsstudenter.

Dette har ikke fått president Donald Trump til å tvile på sin dommerkandidat.

- Politisk motivert

Ifølge Washington Post ytret Trump i dag, på vei inn i FNs hovedkvarter i New York, at han anser anklagene mot Brett M. Kavanaugh å være «totalt politisk motivert», og at han vil stå ved sin dommerkandidat «hele veien».

Kavanaugh her selv også omtalt den nye anklagen mot seg som del av en «svertekampanje», i en uttalelse som ble sendt ut fra Det hvite hus.

I et ferskt radiointervju med WTAM radio i Cleveland, omtaler Trump Kavanaugh som en «fantastisk, fantastisk mann».

- Jeg tenker at han har uovertrufne resultater, er veldig smart, har den beste utdannelsen, har vært den beste studenten overalt hvor han har gått og har den beste karakter, med mindre hun kan bevise det motsatte, og vi vil gi henne sjansen til å gjøre det, sier Trump i i intervjuet.

Intervjuet ble imidlertid gjort før nyheten om at nok en kvinne nå anklager Kavanaugh for utidige seksuelle framstøt fra den tida da han var ung student.

GIR UT BOK: Pornostjernen Stormy Daniels er ikke fremmed for skandaleoppslag. Det gjør hun heller ikke nå når hun gir ut en svært kontroversiell bok, hvor hun blant annet skildrer et av sine første møter med den amerikanske presidenten Donald Trump. Video: CNN Vis mer

- La henne ha sin stemme

I intervjuet blir Trump spurt om Kavanaugh fremdeles kan bli høyesterettsdommer dersom folk vil komme til å tro på anklagene fra Christine Blasey Ford.

- For det første, tror jeg ikke at det vil skje, og for det andre så ønsker jeg at hun skal ha sin stemme. La henne ha sin stemme. La henne si hva hun har å si. La ham si hva han har å si, og til slutt ,å senatorene velge, sier Trump.

Lørdag lot Fords ektemann seg intervjue av Washington Post.

- Hun sa: «Jeg klarer ikke å takle dette. Dersom han blir nominert, flytter jeg til et annet land. Jeg kan ikke bo i dette landet dersom han blir høyesterettsdommer. Jeg vil ut», sier ektemannen, Russell Ford, til Washington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!