Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump leder kappløpet, men i natt vant Cruz to stater. Nå ber begge to motstanderne om å gi seg

Trump vant to stater, men det gjorde Cruz også.

 VIL KJEMPE MOT HVERANDRE:  Donald Trump og Ted Cruz (t.h.) vant to delstater hver i nattas valg. Nå ber begge de andre motstanderne om å gi seg slik at de kan kjempe mot hverandre. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
VIL KJEMPE MOT HVERANDRE: Donald Trump og Ted Cruz (t.h.) vant to delstater hver i nattas valg. Nå ber begge de andre motstanderne om å gi seg slik at de kan kjempe mot hverandre. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt stemte republikanerne i fire amerikanske delstater på hvilken av presidentkandidatene de ønsker skal representere partiet deres i presidentvalget senere i år.

Statene som sto på spill var Kansas, Maine, Kentucky og Louisiana, og Cruz var i realiteten nødt til å vinne noen stater - i alle fall gjøre det godt - for å kunne hamle opp med antallet mandater Trump allerede har.

Og det gjorde han.

Rystet Trump I Kansas vant Cruz med over dobbelt så mange stemmer, og endte opp med 48,2 prosent oppslutning. I Maine vant han også klart 45 prosent av stemmene.

Men Trump kom tilbake. I de største av de fire statene, Lousiana og Kentucky, ville flertallet ha Trump som presidentkandidat. Det ble klart 04.49 i natt.

Det er imidlertid ikke det faktum at Trump vant to stater som skapte nattas største overskrifter i USA, men at han tapte de to andre.

- Noe har endret seg At Trump har tapt to av fire stater denne natten, kan være starten på et stemningsskifte i den amerikanske valgkampen, ifølge CNN-kommentator Ron Brownstein.

- Noe har endret seg i dette kappløpet, sa han under CNNs direktesending i natt.

Selv mente Ted Cruz at valgresultatet gjenspeiler at konservative velgere i USA nå har funnet sammen, og stiller seg bak ham.

- Vi så på tirsdag, supertirsdag-resultatene som var ekstraordinære. Og i dag, på superlørdag, ser det ut til at vi fortsetter i samme bane. Det vi ser er konservative som kommer sammen, sa Cruz til reportere i natt, ifølge Politico.

- Bare jeg kan hamle opp med Trump Før stemmene ble talt opp i natt, ba imidlertid Cruz de andre republikanske kandidatene - uten å nevne navn - om å gi seg i valgkampen. Budskapet var klart:

- Det er bare jeg som kan hamle opp med Trump.

Men akkurat det samme ba Trump om, men han nevnte Marco Rubio med navn:

- Rubio hadde en dårlig natt. Han bør gi seg. Det vil være så moro å kjempe mot Cruz alene, sa Trump etter at det ble klart at han hadde vunnet Kentucky.

John Kasich er også med i løpet ennå, men har ikke vunnet noen delstater.

Demokratene stemte også I natt stemte også Demokratene i tre delstater - Nebraska, Louisiana og Kansas - over hvem de ønsker seg som sin presidentkandidat.

Klokka 02.30 ble Bernie Sanders utropt som vinner av valget i Kansas. Like etter klokka 03.00 ble han også utropt som vinner av staten Nebraska.

I Lousiana trakk imidlertid Hillary Clinton det lengste strået, og vant delstaten med overveldende 71 prosent av stemmene, ifølge Politico.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media