Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump-lege anklages for å ha alkoholproblemer og å være en uskikket lege

Ronny L. Jackson ble nominert som kandidat til ministerpost. Nå spørs det om han mister den muligheten.

I HARDT VÆR: Donald Trumps lege, Ronny L. Jackson, er i hardt vær etter at han i en rapport anklages for å være full på jobb, og hensynsløs med reseptbelagte medisiner. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Donald Trumps lege, Ronny L. Jackson, er i hardt vær etter at han i en rapport anklages for å være full på jobb, og hensynsløs med reseptbelagte medisiner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Første gangen Ronny L. Jackson fikk bred omtale her i Norge, var da han som Donald Trumps personlige lege måtte rykke ut og avkrefte ryktene om presidentens angivelige helseproblemer. Nå hevder amerikanske medier at legen sliter med sine egne problemer.

For omtrent én måned siden sparket Trump sin egen minister for saker angående krigsveteraner, David Shulkin.

Shulkins framtid i Trump-administrasjonen ble satt i tvil etter framleggingen av en intern rapport som viser at ministeren blant annet skal ha tatt imot gaver og forfalsket reisepapirer.

Men Donald Trump hadde selvfølgelig en erstatter klar: Ronny Jackson.

- Jeg er stolt av å kunngjøre at jeg vil nominere den høyt respekterte admiralen Ronny L. Jackson som ny minister for saker angående krigsveteraner. I mellomtida vil Robert Wilkie være konstituert minister, skrev Trump på Twitter.

I hardt vær

I natt ble derimot en rapport, som er utarbeidet av Demokratenes ansatte i Senatet. I den blir det rettet flere alvorlige anklager mot Jackson - anklager som er så alvorlige at de kan sette en leges lisens i fare.

I rapporten vises det til samtaler med 23 nåværende og tidligere kolleger av Jackson i Det hvite hus' medisinske avdeling.

Blant annet blir han i rapporten omtalt som «Godterimannen» fordi han skal ha delt ut reseptbelagte medisiner på en hensynsløs måte.

En gang skal han ha forårsaket panikk blant kollegene sine da det manglet medisiner. Seinere skal det ha vist seg at Jackson hadde skrevet ut en «stor mengde» til en ansatt i Det hvite hus, skriver nyhetsbyrået AP.

Benekter anklage

Han anklages også for å ved flere tilfeller ha møtt opp beruset på jobb, hvor han en gang var umulig å få tak i da noen hadde bruk for medisinsk hjelp. I rapporten står det at Jackson «var så full at han hadde sluknet på hotellrommet».

I tillegg står det i rapporten at Jackson en gang i jobbsammenheng ble full og vraket en av myndighetenes biler. Det har han selv gått ut og benektet.

- Jeg har aldri vraket en bil. Jeg skjønner ikke hvor dette kommer fra, uttalte han, ifølge nyhetsbyrået.

Det hvite hus' pressetalskvinne, Sarah Sanders, sier at legen har passert fire uavhengige bakgrunnssjekker og at de ikke fant noen grunn til bekymring.

Rapporten kommer imidlertid ikke på en helt tilfeldig dag. Jackson skulle etter planen opp til høring i dag, men den blir utsatt mens anklagene undersøkes.

Jacksons inntreden i rampelyset

Ryktene om Trumps sviktende helse begynte å florere da Hollywood Reporter-journalist Michael Wolff ga ut boka «Fire and Fury» fra innsida av Det hvite hus. I boka stiller flere av Trumps medarbeidere spørsmål ved presidentens evne til å styre landet, noe han selv avviste på sedvanlig vis:

- Faktisk, gjennom hele livet, så har mine to største styrker vært at jeg er mentalt stabil og, liksom, skikkelig smart, skrev Trump på Twitter.

- Jeg har gått fra å være en veldig vellykket forretningsmann, til en topp TV-stjerne til president i USA (på første forsøk). Jeg tror det kvalifiserer ikke bare til smart, men til geni … og et veldig stabilt geni!, skrev presidenten videre.

Like etter ble det foretatt en offisiell helsesjekk av Trump, og resultatene var ifølge legen Ronny Jackson «utmerket».

Noen dager seinere var det duket for mer skryt fra Jackson. På en pressekonferanse fortalte han blant annet at Trumps hjerteundersøkelse viste et helt normalt hjerte, og at han har lagt på seg ett og et halvt kilo siden november 2016, og at han i januar veide 109 kilo.

Jackson fortalte videre at presidenten nå nyter fordelene fra å ha avstått fra tobakk og alkohol hele livet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media