ANGREP HILLARY: Donald Trump kom i sin tale mandag med en rekke angrep på rivalen Hillary Clinton, og hevdet at hennes økonomiske politikk innebærer skatteøkninger som vi ramme næringslivet. Arkivfoto: AP Photo/Cliff Owen/NTB Scanpix. 
ANGREP HILLARY: Donald Trump kom i sin tale mandag med en rekke angrep på rivalen Hillary Clinton, og hevdet at hennes økonomiske politikk innebærer skatteøkninger som vi ramme næringslivet. Arkivfoto: AP Photo/Cliff Owen/NTB Scanpix. Vis mer

Trump lover skattelette og mindre offentlig regulering

Slik er hans økonomiske plan. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De rike skal betale sin rettmessige andel, men ingen skal betale så mye at det undergraver USAs mulighet til å konkurrere, sa den republikanske presidentkandidaten.

Ingen amerikanske selskaper bør betale mer enn 15 prosent av inntektene i skatt, ifølge Trump. Han kom med en rekke angrep på rivalen Hillary Clinton, og hevdet at hun går inn for skatteøkninger som vi ramme næringslivet.

Lovet å fjerne smutthull

Trump lovet imidlertid også å fjerne smutthull i skattesystemet som har vært gunstige for spekulantene på Wall Street – og ham selv. I tillegg vil han styrke mulighetene for skattefradrag for utgifter til barnepass.

Motstand mot frihandel har lenge vært en viktig sak for Trump, og i talen kritiserte han USAs handelsavtaler med blant andre Sør-Korea, Canada og Mexico. Han hevdet at Clinton kommer til å godkjenne den foreslåtte handelsavtalen for landene rundt Stillehavet hvis hun blir president.

- Vi er konkurranse

Årsaken til Trumps motstand mot handelsavtalene er at han mener de har ført til tap av arbeidsplasser i USA.

- Vi er i konkurranse med verden, og jeg vil at vi skal vinne, sa han.

En rekke kvinnelige demonstranter ble ført ut av salen mens Trump talte. Med korte mellomrom reiste demonstrantene seg opp og ropte slagord, før de ble ledet ut av rommet.