Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump med første tale etter frifinnelsen

President Trump talte under den årlige «National Prayer Breakfast» i Washington.

FORNØYD: Donald Trump holdt fram en avisforside da han ankom bønnefrokost. Video: AP Vis mer

Torsdag ettermiddag, norsk tid, holdt president Donald Trump sin første tale etter frikjennelsen i riksrettssaken. Det skjedde under den årlige «National Prayer Breakfast» i Washington.

I det han ankom lokalet løftet Donald Trump opp Washington Post, som lå foran ham på pulten. På forsida sto det enkelt og greit:

«Frikjent».

Trump satte opp sitt bredeste glis mens han viste avisforsiden til de frammøtte, før han satte seg ned på plassen sin.

- Uærlige mennesker

Bønnefrokosten blir arrangert årlig av Fellowship Foundation, på vegne av Kongressmedlemmer. Den kristne organisasjonen Fellowship Foundation ble i sin tid grunnlagt av norskamerikaneren Abraham Vereide.

Selv om mange av talene hadde en klar religiøs tone og innhold, og det blant annet ble snakket om å godta politiske uenigheter og ble manet til forsoning mellom de politiske fløyene, lot ikke Trump sjansen gå fra seg til å kommentere den nå avsluttede riksretten mot ham. Heller ikke hva han synes om demokratene som står bak riksretten, som han blant annet omtalte som noen «korrupte» og «uærlige» mennesker.

- Jeg kan fortelle dere at det ikke er lett å like dem som har gjort dette mot meg, sa han fra talerstolen.

Ikke uventet, la han ikke skjul på at riksrettsprosessen hadde endt som han mente var det eneste riktige - og som forventet. Han vedgikk likevel at han som president har vært gjennom noen prøvelser den siste tida, og takket flere av de oppmøtte kongressmedlemmene for at de har kjempet for ham i riksrettssaken.

Ble frikjent

I likhet med tidligere, benyttet Trump også anledning til å skryte av landets økonomiske tilstand og det han har oppnådd i sin presidentperiode.

Bønnefrokosten fant sted noen timer før Trump etter planen skal holde en tale om frikjennelsen i riksrettssaken kl. 18 norsk tid.

Det var onsdag kveld at Senatet stemte over hvorvidt president Donald Trump skulle dømmes i riksrettssaken mot ham, der han sto tiltalt for maktmisbruk og hindring av etterforskning.

Kort tid etter at frikjennelsen var klar, tvitret Trump en video. I videoen hører man musikkstykket «I Dovregubbens hall» samtidig som han antyder at han kommer til å sitte som president for alltid.