Trumps USA

Trump med løfter: Dette skal han gjøre på dag én som president

Lover omfattende endringer. 

DETTE LOVER TRUMP: I en video til sine Twitter-følgere legger nå vordende president Donald Trump klart fram hvilke planer han har for USA i de første 100 dagene med ham som president. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en video til sine Twitter-følgere legger nå vordende president Donald Trump klart fram hvilke planer han har for USA i de første 100 dagene med ham som president.

- Alt jeg gjør er fundert rundt ett kjerneprinsipp: Å sette Amerika først. Enten det handler om å produsere stål, bygge biler eller kurere sykdommer, sier Trump i videoen.

Fordi Trump er så ivrig etter å komme igang med å gjøre USA storslått igjen, som han lovet så mange ganger under valgkampen, har hatt bedt sin overgangsgruppe gjøre klar en rekke lovendring og politikkområder som han kan banke gjennom på dag en, melder CNN.

I den nesten tre minutter lange Twitter-videoen er Trump tydelig på en rekke av tiltakene han akter å sette i sving så snart han flytter inn i Det hvite hus i januar neste år.

Dette lover Trump å gjøre allerede på dag én som president:

Handel. Trekke USA fra handelsavtalen TTP. Trump har tidligere kalt stillehavssamarbeidet TPP for en «fryktelig avtale» som vil «voldta» USA ved å flytte arbeidsplasser til land med billigere arbeidskraft, ifølge NTB. Selv om Barack Obama har lovet at USA ikke kommer til å trekke seg fra avtalen, går nå Trump ut og sier det motsatte. Trump sier han

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer