Donald Trump:

Trump med «motbydelig» Pocahontas-spøk

Seremonien for å hedre urbefolkningen som tjenestegjorde under andre verdenskrig, havnet i skyggen av langvarig konflikt mellom Trump og senator Elizabeth Warren.

POCAHONTAS: En seremoni som skulle hedre urbefolkningen som tjenestegjorde under andre verdenskrig, havnet i skyggen av at president Trump kalte senator Elizabeth Warren for Pocahontas. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump lot ikke sjansen gå fra seg da han fikk muligheten til å sende et stikk i retning sin erkefiende - selv om det kunne tolkes fornærmende overfor urbefolkningen.

Det var under en seremoni i Det hvite hus, hvor Navajo-indianere skulle hedres for deres innsats under andre verdenskrig, at presidenten bestemte seg for å slå an denne spøken:

- Dere kom hit lenge før noen av oss. Selv om vi har en representant i kongressen, som det sies at skal ha kommet hit for lenge siden: Hun kalles Pocahontas.

Det kunne ha blitt en hyggelig seremoni for presidenten, men det meste havnet dessverre i skyggen av vitsen som har en mindre hyggelig forhistorie.

Motstikket

Stikket var nemlig rettet mot senator Elizabeth Warren. Den 68 år gamle demokraten har tatt store steg det siste året, og regnes som én av favorittene til å stille mot Trump i presidentvalget i 2020.

Warren har tidligere vist at hun ikke lar seg pille på nesa, noe hun også gjorde mandag. I et intervju med Bloomberg slår hun kraftig tilbake mot Trump.

- Dette var et arrangement som var ment for å hedre krigshelter. Hedre folk som ofret alt for Amerika og våre allierte. Og at Donald Trump bare måtte komme med en rasistisk fornærmelse, er virkelig motbydelig, sier hun i intervjuet og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer