Trump med nesten-erkjennelse

President Donald Trump kom med en nesten-erkjennelse av valgnederlaget fredag kveld. - Jeg vant, sa han like etter.

UKLAR MELDING: President Trump kom med en uttalelse på en pressekonferanse fredag, som kan tolkes som at han erkjenner valgnederlaget. Video: AP Vis mer
Publisert

Presidenten har vært et sjeldent syn siden valgnederlaget, men fredag kveld troppet han opp på talerstolen i Det hvite hus.

- Jeg har en stor kunngjøring å komme med. Kanskje den største av dem alle, innledet Trump.

- Håper de beholder det

Kunngjøringen gjaldt Trump-administrasjonens reguleringer som kan føre til billigere legemidler.

- Legemiddelselskapene liker meg ikke så godt. Men vi var nødt til å gjøre det, sa Trump og la til:

- Jeg bare håper de beholder det. Jeg håper de har motet til å beholde det.

Sistnevnte kan tolkes som at Trump håper den påtroppende Biden-administrasjonen beholder reguleringen.

SVETTEN RENNER: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen at det rant over på sosiale medier. Video: AP Vis mer

- Jeg vant

Kort tid seinere benyttet han imidlertid anledningen til å nok en gang komme med et stikk til valgresultatet, som han fortsatt holder fast at har gått i hans favør.

- Dette er ikke en enkel ting å gjøre. Millioner av negative reklamer i løpet av min kampanje. Som jeg vant, forresten. Men vi vil finne ut det. Nesten 74 millioner stemmer. Vi hadde store legemiddelselskapet mot hos, media mot oss, vi hadde mye uredelighet mot oss, sa han.

USAs president Donald Trump gir seg ikke. Han påstår fortsatt at han er den rettmessige vinneren av det amerikanske presidentvalget. Video: AP Vis mer

Trump-administrasjonen har jobbet lenge med de nye reglene som kan føre til at amerikanere må betale mindre for flere reseptbelagte legemidler. Det er usikkert om de nye reguleringene vil overleve søksmål fra legemiddelindustrien, eller om Biden-administrasjonen vil godta, endre eller oppheve dem, skriver NTB.

- Dette er en veldig stor ting, det jeg gjør her. Jeg vet ikke om noen kommer til å sette pris på det. Ikke engang disse folka kan tro det, ikke engang Alex, sa han og pekte mot helseminister Alex Azar.

- Det har aldri vært noe som dette. Det har blitt snakket om i mange år, men ingen har hatt motet til å gjøre det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer