Trump med nesten-glipp

Donald Trump forsnakket seg nesten om hvem som skal styre USA de neste fire åra.

NESTEN: Donald Trump holdt på å forsnakke seg da han møtte pressen i Det hvite hus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump taler fredag for første gang siden valgnederlaget. Her snakker han om «Operation Warp Speed» - Trumps egen vaksineplan.

- De siste ni månedene har vi satt i gang den beste mobiliseringen i historien for å få ordnet en vaksine på rekordtid. Det er aldri gjort før og vi er veldig stolte, sier Trump.

Han påpeker at Pfizer sier de har kommet med en vaksine som er 90 prosent sikker, og Trump hevder egen vaksine kan være enda bedre.

Trump forteller også at de har gitt millioner av dollar til Pfizer, og tar æren for dette vaksinegjennombruddet.

- Min administrasjon skal distribuere vaksinen. Det kan ta åtte til tolv år og ordne en vaksine. Vi har gjort det på under ett år. Det er fem ganger raskere enn noen gang tidligere, sier Trump og gjentar «fem ganger».

Gratulerer alle

- Ledere fra flere land har ringt oss og gratulert oss med hva vi har klart å gjøre. Jeg vil gratulere alle som har vært med på dette, det har vært en fantastisk innsats, fortsetter Trump.

- Gjennom Warp Speed gjør vi det på ett år. Hvis du hadde hatt en annen administrasjon, ville dette ha tatt tre, fire eller fem år etter min mening, sier han.

På et tidspunkt kommer Trump med en nesten-glipp, der han nesten innrømmer at en annen administrasjon skal ta over. Han har gjentatte ganger etter valgnederlaget hevdet at han tapte på grunn av valgfusk og uregelmessigheter når det kommer til poststemmer, og at han vil kjempe for plassen i Det hvite hus.

- Denne administrasjonen vil ikke ha lockdown. Forhåpentligvis vil ikke den ehh … Nå får vi se hva som skjer. Hvilken administrasjon det blir. Men denne administrasjonen vil ikke ha lockdown.

President Donald Trump holdte folkemøte i Omaha, Nebraska klokka 2 natt til onsdag norsk tid. Presidenten lovte en vaksine som vil ende pandemien fort og hevdet at det nærmer seg slutten. Vis mer

Ikke New York

Trump sier at vaksinene skal distribueres til alle i april - bortsett fra New York. Han hevder at guvernør Andrew Cuomo ikke ønsker en vaksine fra hans administrasjon. Det får Cuomo til å reagere.

Cuomo sier i et intervju med MSNBC fredag kveld at «amerikanere flest er bekymret for at Trump blander seg i vaksinehåndteringen, derav godkjenningen og leveringen.

- Flere delstater, blant dem New York, prøver å danne troverdighet, slik at folk faktisk lar seg vaksinere. Derfor har vi nedsatt våre egne panel, som forholder seg til det vitenskapelige grunnlaget, sier Cuomo, ifølge nettstedet Market Watch.

I en pressemelding rett før midnatt skriver statsadvokat Letitia James i New York at de kommer til å saksøke Trump-regjeringen dersom de ikke får tilgang til vaksinen samtidig som resten av landet.

- Når covid-19-vaksinen er ferdig utviklet, har vi tiltro til at Biden-Harris-regjeringen kommer til å levere det nødvendige antallet vaksinedoser som er nødvendig for at våre innbyggere kan oppnå immunitet, skriver James i pressemeldinga.

- Hvis en tilbakeholdelse av vaksiner skjer i skumringen av Trump-regjeringen og presidenten ønsker å leke med folks liv, kommer vi til å saksøke, og vi kommer til å vinne, skriver James.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer