Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump med nye angrep på egen justisminister

Sier han angrer på valget av Jeff Sessions.

IKKE SÅ NÆRE: President Donald Trump og justisminister Jeff Sessions. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix
IKKE SÅ NÆRE: President Donald Trump og justisminister Jeff Sessions. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump sier han angrer på valget av Jeff Sessions som justisminister. Presidenten er under økende press fra Robert Muellers Russland-granskning.

Den amerikanske presidenten lufter igjen sin misnøye med at justisministeren i fjor erklærte seg inhabil i granskingen av den russiske innsatsen for å påvirke det amerikanske presidentvalget i fjor.

Onsdagens Twitter-melding fra Trump kommer i kjølvannet av et oppslag i New York Times. Der heter det at presidenten forsøkte å få Sessions til å trekke tilbake inhabilitetserklæringen, noe avisa beskriver som en «uvanlig og potensielt upassende» forespørsel. Trump skal ha sagt til sine rådgivere at han trengte en lojal person til å holde oppsyn med etterforskningen av valgkampapparatets kontakter med Russland.

Riksrett?

Trump siterer i Twitter-meldingen den republikanske kongressmannen Trey Gowdy, som kritiserer Sessions for ikke å ha sagt fra til Trump at han måtte erklære seg inhabil i Russland-granskningen på forhånd.

MØTE: Donald Trump uttaler seg om det fremtidige møtet med Nord-Korea. Video: CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Det er mengder av virkelig gode jurister i landet, han kunne ha valgt noen andre, sa Gowdy.

- Jeg skulle ønske jeg hadde gjort det, tvitrer Trump.

Trump har flere ganger tidligere langet ut mot Sessions, som han håndplukket til ministerposten i fjor, etter hvert som granskningen av Russlands rolle og mulige forsøk på å hindre rettens gang ruller videre.

Rudy Giuliani, Trumps advokat, sa søndag at etterforskningen kunne munne ut i et forsøk i Kongressen på å stille presidenten for riksrett å ha forsøkt å hindre etterforskningen.

- Til slutt vil avgjørelsen her bli å tiltale eller ikke tiltale, sa Giuliani til CNN.

TREKKER USA UT: Trump trekker her USA fra atomavtalen med Iran, og sier blant annet at «den er pinlig for meg som borger». Video: CNN Vis mer

Presidenten selv har gjort det klart at han mener Sessions burde hjelpe ham å kjempe mot anklagene, framfor å tre til side.

Etterforskes

New York Times melder at Trumps press mot Sessions nå har blitt en del av spesialetterforsker Muellers etterforskning.

Episoden kan føre til at Sessions, som ble avhørt av Muellers etterforskere i januar, må vitne mot presidenten i forbindelse med anklagene om å ha forsøkt å hindre etterforskningen.

Trump selv har gått offensivt til verks, og legger jevnlig ut Twitter-meldinger der han forsøker å framstille Russland-granskningen, justisdepartementet og FBI som partisk, og kaller stadig Muellers etterforskning «urettmessig» og «fikset».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media