Trump med nye påstander om valgfusk: Hevder han tapte New Hampshire på grunn av «ulovlige» stemmer

Påstandene skal ha ført til en «ukomfortabel stillhet».

NYE PÅSTANDER: Donald Trump hevder ulovlige stemmer førte til at han tapte valget i New Hampshire.  Foto: REUTERS / Joshua Roberts / NTB scanpix
NYE PÅSTANDER: Donald Trump hevder ulovlige stemmer førte til at han tapte valget i New Hampshire.  Foto: REUTERS / Joshua Roberts / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I etterkant av høstens amerikanske presidentvalg har Donald Trump gjentatte ganger hevdet at Hillary Clinton fikk flere stemmer enn ham fordi hun fikk flere millioner ulovlige stemmer.

Clinton fikk som kjent rundt tre milliioner stemmer flere enn Trump på landsbasis, men det var Trump som vant valgmannskollegiet og kampen om presidentembetet.

Men valgseieren har ikke fått Trump til å legge fra seg påstandene om valgfusk, og nå har han igjen gjentatt sine påstander.

Flere amerikanske medier, deriblant nyhetsbyrået AP, Politico og CNN skriver at Trump under et møte med 10 senatorer torsdag, framsatte påstander om at han var offer for valgfusk under valget.

Hadde vunnet New Hampshire

Bak lukkede dører skal Trump ha sagt at han hadde vunnet valget i New Hampshire om det ikke hadde vært for at tusenvis av folk ble busset inn fra Massachusetts for å stemme «ulovlig» i New Hampshire.

Ifølge Politico skal Trumps påstander ha ført til en «ukomfortabel stillhet».

Trump skal også ha påstått at tidligere New Hampshire-senator Kelly Ayotte, som ikke lyktes i å vinne gjenvalg i november, hadde vunnet dersom det ikke hadde vært for valgfusk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer